Eerste bewoners Elver ontvangen coronavaccin


<p>De allereerste vaccinatie bij Elver, locatie Nieuw-Wehl, van bewoner Gerben, onder toeziend oog van burgemeester van Doetinchem de heer Mark Boumans. </p>

De allereerste vaccinatie bij Elver, locatie Nieuw-Wehl, van bewoner Gerben, onder toeziend oog van burgemeester van Doetinchem de heer Mark Boumans.

(Foto: )

Eerste bewoners Elver ontvangen coronavaccin

  Nieuwsflits

Nieuw Wehl - Een belangrijke mijlpaal is gisteren bij Elver bereikt. Daar de eerste bewoners gevaccineerd met het langverwachte coronavaccin. 

Onder toeziend oog van de burgemeester van Doetinchem en lid van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland (VNOG) Mark Boumans ontving bewoner Gerben als eerste in Nieuw-Wehl het vaccin. 

Elver is hiermee de eerste gehandicaptenorganisatie in deze regio die gestart is met vaccineren. Dit is mede mogelijk omdat Elver over een eigen Medische Dienst beschikt. Naast een zorgvuldige voorbereiding is er kennis, kunde en mankracht aanwezig om de hele vaccinatie-operatie uit te voeren.


Eigen Medische Dienst

“Door het hebben van een eigen Medische Dienst met een breed spectrum aan specialismen maakt dat onze organisatie wendbaar en flexibel is”, vertelt bestuurder Irma Harmelink. “Van grote waarde omdat we daardoor snel in kunnen spelen op situaties. Zo hebben we bijvoorbeeld aan het begin van deze crisis een eigen cohortafdeling op kunnen zetten en een eigen teststraat in kunnen richten voor onze bewoners en later ook medewerkers. Maar deze hele operatie hadden we ook niet op poten kunnen zetten zonder de hulp van onze medewerkers. Ook dat is een compliment waard.”

Het ‘Gewone Leven’

Burgemeester Mark Boumans: “Met het vaccineren zorgt Elver voor een eerste stap in het beschermen van deze groep kwetsbare bewoners, hun familie maar ook van de medewerkers en vrijwilligers. Daarmee draagt het bij aan het langzamerhand terugbrengen van de maatregelen.”
Voor de bewoners van Elver geeft de vaccinatie de mogelijkheid om in stapjes weer terug te keren naar het ‘Gewone Leven’. Iets wat voor hen van groot belang is.

Meer berichten