Foto:
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Voor of tegen

  Nieuwsflits

Elke morgen kijk ik naar de stelling waar onze mening wordt gevraagd in mijn krant. Soms is dat moeilijk omdat ik geen informatie heb om een gefundeerde mening te geven. Dat was zaterdag ook het geval.

De stelling luidde: ‘De basisscholen gaan te vroeg open’. Je kunt alleen aangeven of je voor of tegen bent. Het is als zoveel op dit moment; het is zwart-wit en voor nuance is geen plaats.

Ik heb mijn mening niet gegeven omdat ik niet kan overzien welke risico’s er zijn. Als ik naar de tussenstand kijk zie ik dat er al 5.000 lezers zijn die zonder inhoudelijke informatie wel een mening hebben. De helft is voor, de andere helft tegen.

De minister van buitenlandse handel en die van financiën staan met de verkiezingen in zicht vrijdag al te vertellen dat er wel iets heel geks moet gebeuren willen de scholen niet opengaan. Tot voor kort verwezen zij naar de verantwoordelijk vakminister, maar ja die is van een andere partij en dat scoort nu even niet.

Geeft wel aan hoeveel verwarde personen er zonder mondkapje rondlopen

Iedereen vindt natuurlijk dat scholen ‘zo spoedig mogelijk’ open moeten en de avondklok opgeheven moet worden, ‘als dat kan’. De vraag is echter of ze te vroeg open gaan, zonder de risico’s te kennen. De premier zei eerst tot zondag te willen wachten op de inhoudelijke informatie van het OMT: dat leek mij verstandig en wel zo respectvol naar die specialisten en de zorg.

Het was bij de stellingen afgelopen week veel eenvoudiger te zeggen dat je tegen de plunderingen en vernielingen was, toch waren zeven procent van de lezers er tegen om de geweldplegers op te sporen. Geeft wel aan hoeveel verwarde personen er zonder mondkapje rondlopen.

Gelukkig zijn de meeste mensen verstandig. Het geweldsmonopolie ligt bij de overheid, hoorde ik de verantwoordelijk minister zeggen. De bewoners van Kleintjeskamp en supporters van De Graafschap hadden dinsdagavond echter helemaal geen geweld nodig om vernielingen en plunderingen te voorkomen, hun aanwezigheid was voldoende.

Ik blijf tégen viruswaanzin en voetbalhooligans en vóór Kleintjeskamp en Graafschapsupporters.

Goed gaon!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden