Foto:

Beste De Graafschap van de afgelopen 10 jaar

  Nieuwsflits

Doetinchem - In het populaire voetbalspel FIFA worden jaarlijks spelers beoordeeld, voorafgaand aan het ‘echte’ voetbalseizoen. Op deze manier komt een digitale ranglijst voor eredivisieclubs tot stand. 

Deze ranglijst is achteraf erg accuraat, blijkt wanneer deze tegen de officiële eredivisieranglijst wordt gehouden van de afgelopen 10 jaar. Ook voor De Graafschap, want de club eindigde gemiddeld op dezelfde positie als op de daadwerkelijke ranglijst. Dit concludeert FLYERALARM op basis van een uitgebreide analyse van historische FIFA-spelersbeoordelingen.

FIFA geeft accurate beoordeling

De mede-eigenaar van twee voetbalclubs in Duitsland en Oostenrijk, analyseerde ruim 6.000 digitale spelerskaarten van alle eredivisiespelers over de afgelopen tien jaar. Aan de hand van deze spelerskaarten werden de eredivisieclubs beoordeeld én gerangschikt. Op die manier kwamen de clubs op een bepaalde positie terecht in de digitale ranglijst van de Eredivisie.

Gemiddeld zit er slechts één positie verschil tussen clubs op de officiële eredivisieranglijst en die gebaseerd op spelerskaarten uit de videogame. Bij 16 van de 26 eredivisieclubs - die de afgelopen 10 jaar minstens één seizoen in de Eredivisie speelden - is dit minder dan 1 plaats op de ranglijst.

De Graafschap

De Graafschap presteerde op het voetbalveld gelijk aan wat vooraf kon worden ingeschat op basis van de spelersbeoordelingen. De zestiende notering van de club uit Doetinchem op de ranglijst van de videogame is daarmee gelijk aan de werkelijke prestaties in de Eredivisie (ook plaats 16).

Team van het decennium

Door de beste digitale spelerskaarten van De Graafschap tussen 2011 en 2021 te analyseren, is het “Team van het Decennium” opgesteld. Dit zou dus het best mogelijke team zijn. Het elftal uit Doetinchem heeft een gemiddelde spelersbeoordeling van 68 en speelt in een 4-4-2 formatie.

In dit elftal staat Hidde Jurjus (FIFA 19) in het doel en bestaat de verdediging uit Jordy Tutuarima (FIFA 19), Sven Nieuwpoort (FIFA 19), Ted van de Pavert (FIFA 16) en Myenty Abena (FIFA 19).

Verder wordt het middenveld gevormd door Daryl van Mieghem (FIFA 19), Mohamed Hamdaoui (FIFA 19), Stef Nijland (FIFA 19) en Youssef El Jebli (FIFA 19). De voorhoede wordt bemand door Charlison Benschop (FIFA 19) en Rydell Poepon (FIFA 12).

Meer informatie over de Eredivisie-analyse, alle Teams van het Decennium en gegevens over De Graafschap is te vinden op: https://www.flyeralarm.com/lp/nl_nl/content/fifa-beoordeling

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden