Foto: Unknown

25 nieuwe woonzorgappartementen voor ouderen in ’t Brewinc

  Nieuwsflits

Doetinchem - Woonzorgorganisatie Saamborgh en Woonzorg Nederland bouwen 25 nieuwe appartementen voor ouderen met een zorgvraag in Doetinchem. 

De twee partijen hebben een huurovereenkomst met elkaar gesloten om deze sociale woningbouw in het centrum te realiseren.

De nieuwe woonzorglocatie ligt aan de Kommedwarssteeg in Doetinchem en krijgt de naam ’t Brewinc Hof.

De bouw is van start gegaan en naar verwachting kunnen de eerste bewoners deze zomer verwelkomd worden. 

Drie woonlagen

De locatie krijgt drie woonlagen waar in totaal 25 zelfstandige appartementen gerealiseerd worden van ruim 50 vierkante meter met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een berging. Daarnaast heeft elk appartement een balkon of terras over de gehele breedte van de woning.

In het appartementengebouw komt verder een ontmoetingsruimte, waar bewoners ook samen kunnen eten of kunnen meedoen aan activiteiten.

Zorg aan huis

Bewoners van ’t Brewinc Hof ontvangen van Saamborgh 24 uur per dag zorg aan huis. Iedere bewoner huurt zelf de woning en sluit een zorgovereenkomst af met Saamborgh. Ook echtparen zijn van harte welkom, ook als enkel één persoon zorg nodig heeft. 

Grote vraag

Kees-Jan Brouwer, bestuurder bij Saamborgh, is ontzettend blij met deze uitbreiding: “Er is een grote vraag naar particuliere ouderenzorg buiten de reguliere verzorgingshuizen om en wij voorzien in deze behoefte. Woonzorglocatie ’t Brewinc Hof ligt op een unieke locatie, hartje Doetinchem, met de markt op loopafstand. Het is een ontzettend aantrekkelijke locatie voor ouderen met een zorgvraag.”

Verbeteren sociale huisvesting

“De combinatie van wonen, zorg, en welzijn is een van onze speerpunten,” zegt Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven. “Met de nieuwbouw van ’t Brewinc Hof willen we de sociale huisvesting voor senioren in Doetinchem verbeteren. Dat doen we graag met een partner als Saamborgh, waar we ook in Westervoort al mee samenwerken.” 

www.woonzorg.nl

www.saamborgh.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden