Foto:
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Prachtig

  Nieuwsflits

21 maart hebben we via de livestream van Omroep Gelderland de prachtige documentaire van creatief alleskunner Wim Maatman kunnen zien van ‘herdenking bombardement Doetinchem’. Een indrukwekkend tijdsbeeld van een verwoeste stad. (Kijktip: uitzending gemist)

Nog onder de indruk van de beelden en muziek bedacht ik hoe geweldig het is om te zien hoe de binnenstad uit die puinhopen is herrezen. 

Rare combinatie misschien, maar toch dacht ik ook aan de nieuwe plannen rond de Oude IJssel en de binnenstad. Een ambitieus project van burgers en gemeente. Als de banner van het StadsLab bij de Walmolen staat, kijk ik binnen soms even naar de laatste plannen. 

Ook loop ik bijna dagelijks tijdens mijn ‘rondje Doetinchem’ langs het water en kijk dan naar de voorbereidingen die mij te lang duren. Het is niet zo dat ik niet kan wachten op vervelende wegomleidingen die er ongetwijfeld zullen komen rond de C. Missetstraat, die ingrijpender zullen zijn dan die aan de Gaswal maar; als het klaar is, heb je ook wat. Ik verheug me al op het wandelen aan de stadsboulevard met de trappenpartij die ook dienst zal doen als zittribune en zie ons al met de kleinzoons in het zonnetje van een ijsje of drankje genieten. 

Publiekstrekker zal ook het ‘ Park of Dutch Dreams ‘ worden. Een belevingsplek en bosplantsoen naar een ontwerp van internationaal bekende tuinarchitecten, waaronder de vermaarde Piet Oudolf. Net voor de musea sloten, bezochten wij het museum voor hedendaagse kunst Voorlinden in Wassenaar. Toen wij even op een van de banken zaten en naar buiten keken, zagen we eigenlijk de mooiste kunst die je kunt wensen. Een prachtige landschapstuin die natuurlijke rust uitstraalt. In de museumwinkel zagen we pas aan de vele naslagwerken over stadsparken dat we van de natuurkunst van streekgenoot Piet Oudorf hadden genoten. Als u binnenkort een keer om moet rijden of even moet wachten, bedenk dan dat het 25 december pas Kerstmis is en dat u niet helemaal naar Wassenaar hoeft om van zoveel prachtigs te genieten.

Goed gaon

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden