<p>Odin Kloppers en Lynn Rooijakkers aan tafel in &#39;broedplaats&#39; De Steck in Doetinchem&nbsp;</p>

Odin Kloppers en Lynn Rooijakkers aan tafel in 'broedplaats' De Steck in Doetinchem 

(Foto: Roel Kleinpenning )

‘Corona niet bepalend voor toekomst’

  Nieuwsflits

Doetinchem - Studeren, afstudeeropdrachten, eindstages, voor studenten is het in deze coronaperiode allemaal anders. “Maar ook nu kun je je eigen toekomst vormen.”

door Hans Hissink

Wark House is een advies en projectmanagement bureau voor ondersteuning van maatschappelijke initiatieven en werkt samen met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Lynn Rooijakkers is student aan de HAN en heeft tijdens haar opleiding, in opdracht van Wark House, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden hoe 65-plussers langer thuis kunnen wonen. “In die periode van september tot februari hebben we ondanks corona best veel fysiek les gehad. Tijdens het onderzoek was er een beperking omdat we daar met een oudere doelgroep te maken hadden. De interviews hebben we daarom niet allemaal fysiek kunnen afnemen.”

Odin Kloppers volgt zijn studie aan de hogeschool Van Hall Larenstein en doet de minor circulaire economie. Hij doet in opdracht van Wark House onderzoek naar hoe bedrijven hun inkomsten direct weer kunnen inzetten voor brede maatschappelijke welvaart. “Een onderzoek in het kader van duurzaam ondernemen dat zeker voor de toekomst heel interessant is.”

‘Corona geen invloed op ontwikkelen vaardigheden’

Net zoals iedereen waren school en studenten zoekende om tijdens de coronaperiode de studie op een goede manier voort te zetten. “In het begin had niemand een plan, de school ook niet. We kregen een mail dat er online lessen waren en dat was het. Waar geen rekening mee werd gehouden was dat de studiegenoten wegvielen waar je alles aan kon vragen en waarmee je kon discussiëren. We stonden er echt wel even alleen voor. Dat moet voor heel veel studenten een schakelmoment geweest zijn,” legt Odin uit.
Lynn ervaarde het net iets anders. “Ik liep stage in het begin van de coronaperiode, maar was wel veel thuis. Je hebt dan veel minder contact en merkt dat je toch minder leert. Daarna begon mijn minor. Die kon ik best met veel fysieke coronaproof contacten doen, wat door iedereen gewaardeerd werd. Nu ben ik bezig met afstuderen en dan zit je toch al in een bubbel met medestudenten. Misschien was ik wel afgehaakt als ik eerder in mijn studietraject had gezeten.”

Toekomst

Volgens beide studenten is deze coronaperiode niet bepalend voor je toekomst. “Als jij laat zien dat je er voor wilt werken dan kun je je eigen toekomst vormen, ook in coronatijd,” aldus Odin. “Als je je talent inzet dan loont zich dat vanzelf. Mijn project heb ik bijvoorbeeld op LinkedIn gedeeld, daardoor heb ik een aanbod gekregen om ergens te komen werken,” vult Lynn aan.
Wark House is blij met hun 11 studenten, waaronder Lynn en Odin. “Zij laten zien dat corona geen invloed hoeft te hebben op het verder ontwikkelen van vaardigheden en bekwaamheden die nodig zijn om succesvol in de kennissamenleving ‘van morgen’ te kunnen functioneren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden