Diaken Paulus Tilma (links) en Hans Aarntzen (voorzitter locatieraad de Augustinus-Martinus geloofsgemeenschap Gaanderen).
Diaken Paulus Tilma (links) en Hans Aarntzen (voorzitter locatieraad de Augustinus-Martinus geloofsgemeenschap Gaanderen). (Foto: Roel Kleinpenning )

‘Nadenken over Jezus’ kruistocht’

  Nieuwsflits

Gaanderen - Voor wie de Goede Week en Pasen optimaal wil beleven, hebben de vrijwilligers van de Sint Martinuskerk in Gaanderen een wandeling samengesteld langs kruiswegstaties.

Op vrijdag 2 april – Goede Vrijdag – vanaf 15.00 uur kunnen belangstellenden een wandeling maken langs de Kruiswegstaties op landgoed ’t Maatje in Gaanderen.

Bubbel

“Iedereen wordt uitgenodigd om deze Kruisweg te wandelen”, zegt Joop Helmink namens de organisatie. “Alleen, met z’n tweeën of in de eigen ‘bubbel’, dus met het gezin.”

De start is vanaf de Sint Martinuskerk aan de Kerkstraat 72 in Gaanderen. De route (de Kruisweg) is aangegeven met pijlen. Deelnemers krijgen bij aanvang een boekje met daarin uitleg over elke statie.

De lengte van de route is ongeveer vier kilometer, al met al een wandeling van ongeveer 1,5 uur. Helmink: “Dan heeft u ruim voldoende tijd om te denken aan wat Jezus overkwam op zijn uitputtingstocht naar zijn kruisiging. Voor jonge kinderen die meewandelen, is er een aangepast routeboekje met tekeningen en korte teksten. We hebben ons best gedaan om Jezus’ kruistocht mooi te verbeelden in ons eigen Gaanderen.”

Aan de deelnemers wordt vanzelfsprekend gevraagd om afstand te houden van andere wandelaars. Mondmaskers zijn niet verplicht, maar mogen wel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden