Foto: Mark Rutten

Graafschap College biedt extra hulp bij kiezen mbo-opleiding

  Nieuwsflits

Doetinchem - Het Graafschap College gaat in de maand april jongeren, die volgend schooljaar met een mbo-opleiding willen starten maar nog geen opleidingskeuze hebben gemaakt, extra helpen. 

Het ministerie van OCW heeft de uiterlijke aanmelddatum voor het mbo al met één maand uitgesteld (van 1 april naar 1 mei) om leerlingen langer de tijd te geven een keuze te maken voor een mbo-opleiding. 

De extra maand komt goed van pas om vo-leerlingen, die moeite hebben met kiezen extra hulp te bieden.

Voorlichting

Door de coronacrisis verloopt de voorlichting van vo-leerlingen dit jaar anders dan anders. Alle voorlichtingsactiviteiten vinden online plaats. Dat maakt het voor sommige jongeren lastiger om een vervolgopleiding te kiezen. Aankomende studenten kunnen in de maand april op meerdere manieren antwoord krijgen op al hun (laatste) opleidingsvragen.

Oriënteren via de website

Op de website staat informatie over de verschillende opleidingen, delen studenten van het Graafschap College hun ervaringen en is van iedere opleiding een leuke video te vinden. Om een indruk te krijgen van de locaties zijn er speciale locatievideo’s.

In gesprek met studenten en docenten

Voor jongeren, die nog een beetje twijfelen biedt het Graafschap College de mogelijkheid om in de periode van 12 tot en met 23 april in gesprek te gaan met studenten en/of docenten. Het betreft één op één gesprekken, die online zullen plaatsvinden. 

Aanmelden voor een persoonlijk gesprek kan via de website van het Graafschap College: graafschapcollege.nl/kalender/help-mij-kiezen-weken/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden