<p>BMX-crossers in actie.</p>

BMX-crossers in actie.

(Foto: Patrick Janssen)

Aandacht voor Start to BMX - Proeflessen voor volwassenen

  Nieuwsflits

Doetinchem - BMX-club FCC de IJsselcrossers biedt in mei voor het eerst proeflessen aan voor volwassen, in samenwerking met de KNWU wielerschool.

“BMX wordt veel door kinderen gedaan, maar ook voor volwassenen is het een geweldige uitdaging”, meldt een woordvoerder van de IJsselcrossers. Daarom biedt de club Start to BMX aan. “In drie trainingen ervaar je het toffe, snelle en uitdagende van de BMX-sport. BMX is tevens een hele goede manier om je fietsvaardigheden te verbeteren. Daarvan profiteer je ook op de racefiets, mountainbike of stadsfiets.”

Bij BMX zijn vaardigheden belangrijker dan snelheid en kracht. Uiteraard spelen deze laatste twee factoren een belangrijke rol, maar zonder de juiste techniek kom je er niet. Daarom staan de basisvaardigheden van BMX centraal tijdens Start to BMX. Zo leer je hoe het starten werkt: de juiste houding, timing en beweging. “We leren je hoe je goed door de bochten rijdt en hoe het veren (pumpen) op de fiets werkt. Als dat allemaal goed gaat, laten we je ervaren hoe je kunt springen.”

De trainingen worden altijd gegeven door gecertificeerde trainers.
Tijdens de trainingen kunnen deelnemers gebruiken maken van het materiaal van de club, zoals een fiets, helm en valbescherming.

De proeflessen zijn vrijdag 14, 21 en 28 mei, van 18.30 tot 20.30 uur. 

https://ijsselcrossers.nl/nieuws/start-to-bmx-proeflessen-voor-volwassenen/

Meer berichten