Lid van Scouting Hamaland begint aan de rand
Lid van Scouting Hamaland begint aan de rand (Foto: PR Scouting Doetinchem)

Scouts verzamelen stenen om te herdenken

  Nieuwsflits

Doetinchem - De drie Doetinchemse scoutinggroepen zijn jaarlijks betrokken bij de lokale Dodenherdenking op 4 mei.

Normaal gesproken dragen zij de kransen van de kerk naar het monument. Door de maatregelen vanwege de coronacrisis zal de Doetinchemse herdenking dit jaar in een andere vorm plaatsvinden. Scouting Doetinchem draagt net als vorig jaar op een andere manier haar steentje bij. Het voordeel van de nieuwe actie is dat iedereen mee kan doen.

Met het inzamelen van herdenkingssteentjes organiseren de scouts een activiteit waaraan heel Doetinchem aan deel kan nemen. Ze roepen Doetinchemmers op om in de tuin of in de buurt op zoek te gaan naar een klein steentje. Door hier een naam op te zetten of het steentje te beschilderen in de kleuren van de Nederlandse vlag wordt het een persoonlijk herdenkingssteentje.

Deze herdenkingsteentjes kunnen tussen vrijdag 30 april en zondag 2 mei achtergelaten worden op de verzamelpunten. Dit kan gewoon tijdens een dagelijkse wandeling in de buurt. Zondagmiddag zullen een aantal leden van de Doetinchemse groepen de steentjes ophalen en in een mooie vorm bij het herdenkingsmonument neerleggen.

De scouts hopen dat veel Doetinchemmers hun steentje bijdragen aan de Doetinchemse herdenking.

Meer informatie en alle locaties van de inzamelpunten zijn te vinden op www.herdenking.scoutingdoetinchem.nl.

Meer berichten