Vlag voor de ondernemers aangesloten bij de Fairtrade Gemeente Doetinchem
Vlag voor de ondernemers aangesloten bij de Fairtrade Gemeente Doetinchem (Foto: Anneke Peerenboom)

Doetinchem hangt de vlag uit

  Nieuwsflits

Doetinchem - Op zaterdag 8 mei geeft de burgemeester van Doetinchem Mark Bouwmans officieel het startsein van de Fairtrade week 2021.

De burgemeester ontvangt om 10.00 uur op het gemeentehuis de nieuwe Fairtrade vlag uit handen van de voorzitter van Fairtrade Gemeente Doetinchem, Anneke Peerenboom.

De vlag staat symbool voor eerlijke handel, biologisch en lokaal. De vlag gaat wapperen in alle Fairtrade gemeenten en bij winkels en horecagelegenheden door heel Nederland.

In de Fairtrade week, van zaterdag 8 tot en met 16 mei wordt bij de Walmolen in het centrum van Doetinchem de eerste Fairtrade vlag gehesen. Met de vlag 'Wij doen mee!' laten winkels en restaurants in de gemeente Doetinchem zien dat ze zijn aangesloten bij de Fairtrade Campagne.

Ze zijn met deze vlag herkenbaar als een duurzame onderneming die zich inzet voor eerlijke handel en die lokaal en/of biologische producten verkoopt. Samen vormen ze de (h)eerlijke winkel- en horecaroute door heel Doetinchem. Zo kan je met een goed gevoel winkelen in de gezellige binnenstad.

Aandacht voor Fairtrade

Koop in deze Fairtrade week eens bewust een product met het Fairtrade keurmerk. Dit keurmerk vind je op producten die in tropische landen geproduceerd worden zoals, koffie, thee, chocolade (ook op de hagelslag en pasta), bananen, kokosmelk, rijst, wok en kooksauzen en op vele andere artikelen. In de campagneweek wordt op vele manieren aandacht gevraagd voor Fairtrade. Met aanbiedingen in supermarkten en spotjes op radio en televisie. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Samen maken we de wereld eerlijk, met gelijke kansen voor iedereen.

Kijk voor meer informatie op www.fairtradedoetinchem.nl of www.fairtradenederland.nl.

Meer berichten