Foto:

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Excuses, waarvoor?

  Nieuwsflits

In het Vizier van vorige week werd een paginagrote en dringende oproep geplaatst van MKB Nederland voor verlenging van steun aan zwaar getroffen bedrijven. Door de verplichte sluiting van horeca, winkels en andere bedrijven staat het water hen tot over de lippen. MKB Nederland vraagt overheden om verlenging van de steunmaatregelen tot eind 2021 om faillissementen te voorkomen. 

Ondernemers konden onder andere gebruik maken van een tijdelijke overbruggingsregeling tot het sociaal minimum als hun inkomen onder bijstandsniveau was gekomen. Geen echte vetpot. De terrassen mogen gelukkig open, een druppel op de gloeiende warmhoudplaat. De gemeenteraad van Doetinchem heeft met moeite groen licht gegeven voor de openstelling van winkels op alle zondagen. Men wil graag het centrum van de Achterhoek zijn en groter groeien, maar met de tijd meegaan blijft voor velen een te zware dobber.

De raad heeft tijdens de raadsvergadering van 25 maart een motie om naast de mogelijkheid winkels open te stellen ook gestemd over het parkeerbeleid op zondag. Met een kleine meerderheid is besloten het gratis parkeren te beperken tot de laatste zondag van de maand door die zondag ‘fictief’ te bestempelen als koopzondag totdat de gemeenteraad een (nieuw) besluit genomen heeft over aanpassing van het parkeerbeleid als gevolg van de gewijzigde zondag openstelling winkels. In plaats van de horeca en winkels te steunen wil een kleine meerderheid van de raad vooralsnog pakken wat men pakken kan. Het voorstel voor gratis parkeren op zondag is verworpen, voor stemden: PvdA, VVD, GBD, LBD, PvLM en fractie Hubers. Tegen: CDA, D66, SP, GroenLinks en CU/SGP.

Raadsleden weten blijkbaar niet dat er op de parkeermeters in hun stad al jaren de tekst staat dat parkeren op alle (koop)zondagen gratis is. Het zal een paar cent kosten de parkeermeters aan te passen, maar blijkbaar alles beter dan bezoekers op zondag. Ik begrijp ineens waarom de promotiefilm ‘Hartelijk welkom in de gemeente Doetinchem’ van de gemeente op www.doetinchem.nl/promotie niet meer bereikbaar is, wel de tekst: ‘Deze pagina kan niet worden gevonden, onze excuses hiervoor’. Waarvoor? 

Goed gaon

Meer berichten