De eerste training samen op 1 mei 2021Links voetbalster van VV Terborg, midden voetbalster van VVG'25 en rechts voetbalster van Sportclub Silvolde
De eerste training samen op 1 mei 2021Links voetbalster van VV Terborg, midden voetbalster van VVG'25 en rechts voetbalster van Sportclub Silvolde (Foto: Ineke Schuurman)

VVG’25, VV Terborg en Sportclub Silvolde zetten samen de schouders onder meidenvoetbal!

  Nieuwsflits

Gaanderen - We hebben er zin in! Dit is het duidelijke motto bij de drie buurtverenigingen als ze met elkaar spreken over meidenvoetbal. Drie clubs met meiden die genieten van het voetballen, drie clubs die de wens hebben om de meiden meer te bieden en het meidenvoetbal verder te ontwikkelen. Drie clubs die elkaar hebben gevonden en samen deze ambitie oppakken. VV Terborg, Sportclub Silvolde en VVG’25 uit Gaanderen gaan vanaf seizoen 2021-2022 samenwerken in het meidenvoetbal. 

Jetske Bieleveldt, coördinator meidenvoetbal van Terborg/Silvolde geeft aan: ‘Door de samenwerking kunnen we meer stabiliteit aanbieden aan onze meiden. Samen kunnen we dit sterker maken.’ Uit de denktank meidenvoetbal bij VVG’25 is duidelijk naar voren gekomen dat meiden graag die lijn doorgaande lijn willen en niet elk jaar zich moeten afvragen of er wel een team voor ze is. Ineke Schuurman, voorzitter bij VVG’25 met een warm hart voor meidenvoetbal spreekt de ambitie uit: ‘een meidenteam in de leeftijd onder 11, onder 13, onder 15, onder 17 en onder 19, dat is wat we willen met elkaar.’ 

Daar wordt nu samen aan gewerkt. Bianca Luiten van Terborg/Silvolde herkent deze wens goed. Ze heeft zelf altijd gevoetbald en heeft voetballende dochters. Ze brengt met al haar ervaring veel energie in de nieuwe werkgroep. Bianca, Jetske en Ineke zien ook dat meiden graag duidelijkheid willen hebben over de doorgaande lijn. Daar maken we als verenigingen nu samen een ontwikkelplan voor. De nieuwe werkgroep meidenvoetbal zet spelprincipes en leerlijnen op, gaat trainers begeleiden en werkt aan meer techniekontwikkeling. Want één ding is zeker, je krijgt steeds meer plezier in het voetballen als het lekker loopt. En samen plezier in het voetbal, dat is het belangrijkste wat er is. 

Op 16 mei van 11:00 uur tot 13:00 uur houden de drie verenigingen een startdag voor alle meiden die willen voetballen. De startdag is op het veld van Terborg.Iedereen is welkom om mee te doen.

Meer berichten