Sieb (5) en Amélie (7) zijn bezig met de laatste verdieping van het insectenhotel.
Sieb (5) en Amélie (7) zijn bezig met de laatste verdieping van het insectenhotel. (Foto: Esmy Smit )

Bevers Roothaangroep minder bang voor insecten dankzij hotel

  Nieuwsflits

Doetinchem - Het is algemeen bekend dat scouts goed zijn voor de natuur. Zo ook de Bevers van de Scouting Roothaangroep.

De opkomsten van deze jeugdleden van 5 tot 7 jaar stonden de afgelopen weken in het teken van het bouwen van een insectenhotel.

“Eerst wilden wij een kleinere variant maken die de kinderen mee naar huis konden nemen. Dit idee groeide al snel uit naar een klein kastje dat op het terrein zou komen te staan”, zegt Marienke Nonke, vrijwilliger bij de Scoutinggroep. “Na overleg met de groepsvoorzitter is het hotel uitgegroeid tot een stapel van acht houten pallets hoog.”

Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, takken en stro. Daarnaast hebben de jonge avonturiers verschillende materialen, zoals gevelstenen en dakpannen, gesponsord gekregen. Om het dak te voltooien, zijn de bevers nog op zoek naar (vet)plantjes om een sedumdak te kunnen maken.

Over hoe de kinderen het bouwen hebben ervaren zegt Nonkes: “Sommige Bevers vinden insecten heel leuk en anderen vinden ze een beetje spannend. Dit insectenhotel is voor hen een mooie manier om de beestjes goed te leren kennen.”

De Bevers van de Roothaangroep hebben hun activiteiten op zaterdagochtend. Wie een keer wil meedoen, of voor voor meer informatie:

www.roothaangroep.nl

Meer berichten