<p>Mike Snoei doceert tijdens een training.</p>

Mike Snoei doceert tijdens een training.

(Foto: Roel Kleinpenning)

De Graafschap na nieuwe dreun veroordeeld tot nog een jaar eerste divisie

  Nieuwsflits

Doetinchem - De 2-3 nederlaag tegen Roda JC in de eerste ronde van de nacompetitie betekent het bittere einde van het seizoen voor De Graafschap. De Doetinchemmers zijn door de uitschakeling veroordeeld tot nog een seizoen in de eerste divisie.

De druiven zijn extreem zuur, want lange tijd stonden de Superboeren op een promotieplek. Met nog twee speelronden te gaan volstond één zege tegen laagvliegers Jong Ajax en Helmond Sport. Die missie mislukte en Go Ahead Eagles ging er met de tweede plek op de ranglijst - en dus promotie - vandoor.

Op scherp

Trainer Mike Snoei van De Graafschap had slechts drie dagen de tijd om zijn manschappen op scherp te zetten na deze ontgoocheling, omdat vanavond de nacompetitiewedstrijd tegen Roda JC wachtte, op de eigen Vijverberg. Ondanks een achterstand begonnen de blauw-witten aardig aan de wedstrijd en terecht kwamen zij op voorsprong: 2-1 bij rust. 

Gezien de vele reacties op social media heeft Snoei bij de supporters alle krediet verspeeld

In de tweede helft ging het mis, toen Thijmen Goppel binnen drie minuten tweemaal raak schoot: 2-3. Het leek of dit de mokerslag was die de knock-out betekende bij de Achterhoekers. 

Weinig progressie

Aanvoerder Ted van de Pavert erkende dit na afloop ook en somberde dat het seizoen in een tijdsbestek van acht dagen is weggeven. Ook gaf hij aan dat de ploeg in de loop van dit seizoen te weinig voetballende progressie heeft getoond. 

Hoe nu verder? De clubleiding zal een zware dobber krijgen, want alles was gericht op promotie naar de eredivisie. Welke gevolgen heeft nog een jaar eerste divisie voor de begroting? Welke spelers vertrekken? Mag trainer Mike Snoei blijven of wordt hij afgerekend op de zeer teleurstellende resultaten? Gezien de vele reacties op social media heeft Snoei bij de supporters alle krediet verspeeld.

Meer berichten