<p>Warmtecamera.</p>

Warmtecamera.

Foto: Agem (fotograaf: Emiel Muijderman)

Warmtefoto-actie in wijken de Pas en Schöneveld

  Nieuwsflits

Doetinchem - Afgelopen winter zijn ruim 130 Doetinchemse woningen gefotografeerd met een warmtecamera. Met de foto’s die deze camera maakt kregen de huiseigenaren inzicht in de warmtelekken van de woning.

Dit is een leerzaam en concreet begin om te achterhalen waar een woning betere isolatie en/of ventilatie kan gebruiken. 

De actie is opgezet door Agem Energieloket in samenwerking met de gemeente Doetinchem en Energiecoöperatie Duurzaam Doetinchem (ECDD). 

Een aantal leden van de ECDD heeft de warmtefoto-actie actief gepromoot door te flyeren, wat heeft geleid tot veel deelnemende bewoners. 

De warmtefoto’s zijn vroeg in de ochtend gemaakt door energieadviseur Erwin Reuterink. Om een goed beeld te krijgen van de warmtelekken zijn de woningen voorafgaand aan het fotomoment goed verwarmd door de bewoners. 

Eind april is er een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd waarbij een groot gedeelte van de deelnemers aanwezig was. Tijdens deze avond is door Agem Energieloket uitleg gegeven over wat er precies te zien is op de warmtefoto’s en zijn ook de voordelen van isoleren en goed ventileren besproken. Met de uitkomst kunnen de bewoners concreet aan de slag met het toepassen van isolerende maatregelen. Hierdoor kan flink bespaard worden op het energieverbruik en kunnen bewoners ook een stap maken in het duurzamer maken van de eigen woning.

Omdat het nu weer warmer wordt buiten is het warmtefoto seizoen voorbij. Een nieuwe actie staat voor het najaar van 2021-2022 weer gepland. 

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij Agem: www.agem.nl/warmtefoto 

Meer berichten