Doetinchemse basisscholen aan de slag met lespakket Catharinatoren

  Nieuwsflits

DOETINCHEM – Leerlingen van Doetinchemse basisscholen kunnen op korte termijn aan de slag met het nieuw ontwikkelde lespakket Catharinatoren. Begin deze week hebben vijf scholen als eerste het lespakket in ontvangst genomen en woensdag volgt nog een online introductie voor de leerkrachten van de groepen 7 en 8.

Met behulp van een kletspot bespreken leerlingen voor het vak Geschiedenis binnenkort vragen over het leven in Doetinchem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de vakken Nederlandse Taal (beschrijf een dag uit het leven van Catharina) en ICT (ontwerp zelf een kerktoren en print deze uit in 3D) komen aan bod. Natuurlijk kunnen de leerlingen ook de Virtuele Beklimming van de toren beleven, door middel van een speciale VR-bril.

Het lespakket is een initiatief is van de Stichting Promotie Catharinatoren en het Stadsmuseum. De inhoud is ontwikkeld en getest door het didactisch team van basisschool ’t Prisma.

Esther Ruesen, directeur van het Stadsmuseum is blij met het lespakket: ‘Het is een prachtig lespakket geworden, dat iedere leerkracht naar eigen inzicht kan gebruiken. Hopelijk kunnen we ook snel weer open met ons museum, dan kunnen klassen hun Catharinatoren-themaweek nog leuker en leerzamer maken door bijvoorbeeld de maquette van Doetinchem in 1940 bij ons te komen bekijken!’.

Projectleider Gerben van Hardeveld van de Stichting Promotie Catharinatoren hoopt dat het lespakket de interesse van een nieuwe generatie Doetinchemmers voor het heden en verleden van hun stad en specifiek de Catharinatoren, zal vergroten. ‘En wat het extra mooi maakt is dat het pakket volledig door Doetinchemmers is gemaakt: de inhoud door ’t Prisma, de vormgeving door Saskia Bruil en de tekeningen van Catharina door Hanneke Berghuis!’.

Door de bijdragen van de oudheidkundige vereniging Deutekom en de stichting PakAn, kunnen de scholen gratis over het lespakket beschikken.

Meer berichten