IJs van banketbakkerij Jolink.
IJs van banketbakkerij Jolink. (Foto: PR)

IJs van Banketbakkerij Jolink verdient landelijke prijs

  Nieuwsflits

Doetinchem - Het allerlekkerste banketbakkersijs van Nederland wordt gemaakt door Banketbakkerij Jolink.

Jolink is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, in samenwerking met Beko.

De wedstrijd

Het Patisserie College riep alle leden op hun versgedraaide citroen sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’ (binnen het Patisserie College).In totaal streden 25 banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee Jolink uiteindelijk aan de haal ging.
Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit gebruikt wordt. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar banketbakkerij Jolink is de terechte winnaar van Nederland. Zelden zulk goed ijs geproefd”, waren de lovende woorden van de jury. Jolink scoorde op het gebied van smaak een dikke 10!

“Zelden zulk goed ijs geproefd”

De winnaar

De zeskoppige jury onder leiding van juryvoorzitter Dre Eversteijn spreekt van een hoog niveau. Eversteijn: “Het room- en sorbetijs van Jolink is van topkwaliteit. Bij het citroensorbet proef je echte citroenen en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten. We hebben echt zelden zulk goed ijs geproefd.”

Eigenaar Jordi Jolink en de ijsspecialist binnen het in Brummen, Zutphen en Doetinchem gevestigde bedrijf zijn ontzettend blij met deze prijs: “Drie jaar geleden zijn we begonnen met het maken van ambachtelijk ijs. Hier steken wij ontzettend veel tijd in. Vorig jaar zijn we al provincie winnaar geworden. Nu de landelijk winnaar. Het is echt te gek!”

Het Patisserie CollegeBinnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

Meer berichten