<p>V.l.n.r.: Ingrid Lambregts, Dion Teloh, Ellen Ter Horst en Dennis-Jan Snippe.</p>

V.l.n.r.: Ingrid Lambregts, Dion Teloh, Ellen Ter Horst en Dennis-Jan Snippe.

(Foto: PR)

1000e exemplaar van de Oude IJssel puzzel voor wethouder

  Nieuwsflits

Doetinchem - Zaterdagavond 12 juni werd de 1000ste puzzel van de Oude IJssel met de skyline van Doetinchem aangeboden aan wethouder Ingrid Lambregts van Doetinchem. 

Toepasselijk vond deze overdracht plaats op de prachtige rivier die rustig stromend Doetinchem doorkruist. Ook was VVV Doetinchem aanwezig, die ook zorgen voor de promotie van de Achterhoek.

“Wij weten hoeveel energie de gemeente Doetinchem de afgelopen jaren heeft gestoken om de Oude IJssel meer bij het stadscentrum te betrekken”, aldus Dion Teloh van het Doetinchemse bedrijf Trots op de Achterhoek. “Wij hebben diverse sfeervolle puzzels uitgebracht met als doel de Achterhoek nog meer op de kaart te zetten. Dat is gelukt, de puzzels van het Hummelse Landhuis, Kasteel Huis Bergh en stadion De Vijverberg liggen al bij vele puzzelaars in heel Nederland. Dat geldt ook voor dit prachtige exemplaar met een foto van Doetinchemmer en fotograaf Maurice Hollmann van 0314fotografie.”

“De ondergaande zon, de weerkaatsing op het water, de oude molen en de statige kerktoren maken het plaatje compleet en garanderen uren puzzelplezier.” 

Zoals op de puzzel te zien is, kan je ook plezier hebben op de Oude IJssel met een boot. Zo vond de overhandiging van de 1000ste puzzel aan Ingrid Lambregts (wethouder binnenstad Doetinchem) en de 1001ste puzzel aan Ellen ter Horst van de VVV Doetinchem ook plaats op het water. Zo vielen alles puzzelstukjes op hun plek en niet in het water.

Met de opbrengst van meerdere Achterhoekse vlag producten steunt Trots Op de Achterhoek diverse maatschappelijke stichtingen. “Zo maken wij samen de Achterhoek nog mooier”, besluit Teloh. De puzzel is te verkrijgen in 15 winkels in de Achterhoek en via trotsopdeachterhoek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden