<p>De broers Tim en Daan vermaken zich met waterspelletjes.&nbsp;</p>

De broers Tim en Daan vermaken zich met waterspelletjes. 

(Foto: Roel Kleinpenning )

Sportieve ontdekkingsreis

  Nieuwsflits

Doetinchem - Sportbedrijf Doetinchem en studenten van sport en bewegen van het Graafschap College in Doetinchem zijn donderdag 10 juni van start gegaan met een pilot van de nieuwe sport- en spelgroep voor kinderen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar kunnen op vier donderdagmiddagen tot aan de zomervakantie een uurtje komen sporten en samen op sportieve ontdekkingsreis gaan.

door Carla van der Meer

“We hebben gemerkt dat er weinig aanbod is voor kinderen met een lichte verstandelijke en /of lichamelijke beperking”, vertelt Suzanne ter Horst van Sportbedrijf Doetinchem. “Vandaar dat we met deze pilot starten. Mocht dit goed bevallen, dan is het de bedoeling dat we in september starten met een vaste groep.” Deze kinderen vinden vaak wat moeilijker aansluiting bij een reguliere sportclub. “Op school, in hun eigen veilige omgeving kunnen ze vaak met sport wel meekomen”, zegt Ter Horst, “Maar bij een reguliere sportvereniging vaak net niet. Ze vinden dat niet fijn en stoppen met sporten. Wij willen deze kinderen juist weer aan het sport en bewegen krijgen. We zien dat er bij deze groep kinderen behoefte is om buiten de school om ook lekker te kunnen sporten.”

Spelletjes doen

Voor zowel de sportbegeleiders als de kinderen is deze eerste middag van de sportieve ontdekkingsreis spannend. “We zijn heel benieuwd hoe de kinderen deze middag gaan ervaren”, zegt Ter Horst.

De middag staat in het teken van spelletjes doen. “Het is een warme dag vandaag, dus we hebben spelletjes met water erbij.”

“De kinderen mogen zelf kiezen welke spelletjes ze willen doen”, zegt Kim van de opleiding sport en bewegen van het Graafschap College. “Vinden ze een spelletje heel leuk, dan doen ze dat gewoon nog een keer.”

De tweeling Tim en Daan (8) hebben het goed naar hun zin. Ze gaan helemaal op in de spelletjes en ze zijn hun moeder Saskia, die staat te kijken, even helemaal vergeten. “Ik hoorde hierover via de scholen van de kinderen”, vertelt ze. “Dit is heel fijn. Ze kunnen zich een middag lekker vermaken. Het is even een onderbreking van de dagelijkse dingen. Hier kunnen ze veilig sporten en ze kunnen hun energie kwijt. Ik kan ze hier met een gerust hart achterlaten. Ze kunnen hier ook sociaal groeien. Ze waren aan het begin van de middag heel verlegen, maar nu zijn ze lekker aan het sporten.”

Alles leuk

Even later komen Tim en Daan blij naar hun moeder rennen. “Dit is leuk”, zeggen ze enthousiast. “Alles is hier leuk.”

De volgende data van de sportieve ontdekkingsreis zijn op 17 en 24 juni en 1 juli van 16 tot 17 uur bij DHC op Sportpark Zuid in Doetinchem. Aanmelden kan via de website van Sportservice Doetinchem of via 06-28246230.

www.sportservicedoetinchem.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden