Foto: Arjen Oudesluijs

Cultuur snuiven met mondkap!

  Nieuwsflits

Doetinchem - Het Rijksmuseum, een workshop in de Gruitpoort of een rondleiding door Amphion. Ideeën waren er genoeg, maar de coronaregels zijn een feit. Voor ’t Prisma in Doetinchem geen probleem: “Wij zien altijd kansen, in álles wat we doen!”. En dus organiseerde de school een dag cultuursnuiven in eigen bubbel.

In witte lange jassen, met een goedgekeurd mondmasker voor én een veiligheidsbril op gingen de kinderen aan de slag! De midden- en bovenbouw kon los met verfbussen. Alleen de beschermende kleding was al interessant en de jongens van jeleukstegraffiti.nl leerden de kinderen de fijne kneepjes van het vak. De reacties? Die waren om over naar huis te schrijven, of naar de krant natuurlijk: “Wat gaaf is dit zeg!”, “Ik wist niet dat dit zó leuk was!” “Ik heb nu een eigen kunstwerk boven mijn bed hangen, meester!”

In de school gingen de voetjes van de vloer. De meest bijzondere instrumenten werden ’s morgens uitgeladen door de Klankenkaravaan. Bastrommels, haast groter dan de nieuwsgierige muzikantjes zelf, maakten het alleen maar interessanter. Het resultaat? Vrolijke noten, een uitbundige sfeer en apetrotse kinderen! Cultuursnuiven in eigen bubbel? Daar zit muziek in!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden