Speelgoedpakketten voor kinderen statushouders


Rosalie en Luna met de cadeaus
Rosalie en Luna met de cadeaus (Foto: Present Doetinchem)
Coronavirus

Speelgoedpakketten voor kinderen statushouders

  Nieuwsflits

Doetinchem - Nienke en haar tieners Rosalie en Luna hebben hun meivakantie goed besteed door in samenwerking met Present Doetinchem en DTC Media vier verrassingspakketten te maken en bezorgen bij statushoudersgezinnen. “Een van de dochters van een gezin vertelde dat ze vijf jaar geleden als 14-jarige alleen is gevlucht vanuit Eritrea. Een paar jaar later kwamen ook haar moeder en haar broertjes en zusjes naar Nederland”.

In Eritrea heerst al sinds 1993 een onderdrukkend regime, het wordt daarom het ‘Noord Korea’ van Afrika genoemd.

Alle gezinnen waren erg blij en verrast door de cadeaus. Daarnaast mooi en indrukwekkend om dit vluchtverhaal te horen in een tijd dat we in Nederland 75-jaar vrijheid vieren.

De pakketten bestonden uit spullen die eigenlijk zouden worden verkocht op de kindervrijmarkt tijdens Koningsdag. Omdat deze dit jaar niet doorging, riep Present via Facebook op om speelgoed, boeken, enzovoort te delen met mensen met weinig geld. Door een donatie van DTC Media konden de pakketten worden aangevuld met nieuw speelgoed en spellen. Present nam contact op met Vluchtelingenwerk Oost Nederland en koppelde de jongeren aan de vluchtelingengezinnen om de pakketten persoonlijk langs te kunnen brengen.

Wil jij ook iets doen voor mensen met weinig financiële middelen, netwerk, een beperking of chronische ziekte of vluchtelingen? Kijk dan op www.presentdoetinchem.nl of neem contact op met Josefien Nahuis, projectcoördinator van Present Doetinchem, josefiennahuis@presentdoetinchem.nl of T 06 48608993.

Meer berichten