Virtuele 5x5 estafetteloop brengt 210 atleten op de been


Hardlopen.
Hardlopen. (Foto: Pixabay)
Coronavirus

Virtuele 5x5 estafetteloop brengt 210 atleten op de been

  Nieuwsflits

Doetinchem - Heeft u ze ook gezien afgelopen weekend? Van die éénlingen in fleurige hardloopkleding die op topsnelheid voorbij kwamen rennen .... alsof ze meededen aan een hardloopwedstrijd. Nou dat was ook zo!

De fysieke BAX 5x5 estafetteloop zou zaterdag 9 mei hebben plaatsgevonden, maar is net zoals zoveel andere evenmementen afgelast vanwege de Corona-epidemie.

Echter, individueel hardlopen mag gewoon en is zelfs door premier Rutte aangemoedigd op de persconferentie van 21 april en ook nog onlangs op die van 6 mei.

De Argo-leden Aukje van Egteren, Gertjan Verbeek en Gerd de Lange hebben daarom een virtuele variant van deze estafetteloop opgezet als 'verbindend element in tijden van sociale leegte'.

Via sociale media zijn leden opgeroepen om een team van 5 mensen in te schrijven. 210 atleten, ingedeeld in 10 herenteams, 7 damesteams en 25 mixed-teams, hebben zich zich op 9 of 10 mei individueel het vuur uit de sloffen gelopen op een eigen gekozen traject van 5 kilometer, om zodoende met hun virtuele team een gooi te doen naar de eerste prijs in hun categorie. Bewijsmateriaal van deze individuele prestaties, veelal een schermafdruk van een hardloop-app, is via de team-captains doorgestuurd aan de organisatie, die daarmee de totaal-tijd per team en daarmee het klassement kon bepalen.

Er is op het scherpst van de snede gestreden, met volledige inachtneming van de Corona-regels, en er is door de deelnemers veel plezier aan beleefd die onderling via groep-apps ook weer met elkaar in verbinding stonden.

Inmiddels hebbende de winnende teams hun zoete prijs achter de kiezen en hoopt iedereen vurig dat we in 2021 weer gewoon de fysieke BAX 5x5 op en rondom het Argo-complex kunnen lopen.

Meer berichten