Oproep: wie verdient de Gouden Schoen?


Alexander Megens (midden) krijgt de Gouden Schoen van Fabio (links) en Sem.
Alexander Megens (midden) krijgt de Gouden Schoen van Fabio (links) en Sem. (Foto: Roel Kleinpenning)
Gouden Schoen

Oproep: wie verdient de Gouden Schoen?

  Nieuwsflits

Doetinchem/Gaanderen - De Gouden Schoen wordt elk jaar uitgereikt aan de topscorer van een van de eerste elftallen van een voetbalclub uit de gemeente Doetinchem. Door het coronavirus is het voetbalseizoen abrupt afgebroken.

De redactie van deze krant heeft in overleg met Jeannette Schoenmode, die de bokaal beschikbaar stelt, besloten om dit seizoen geen winnaar toe te kennen. Daarvoor waren de verschillen in de top van het klassement te klein en bovendien was het aantal gespeelde wedstrijden niet evenredig. "We vonden het niet fair om een winnaar uit te roepen", aldus eindredacteur Martijn Kraan. 


Gouden Schoen Doetinchem. - Martijn Kraan

Toch willen we binnenkort de Gouden Schoen gaan uitreiken. Kraan: "Dit is een mooie gelegenheid om eens iemand te belonen die het echt verdient om deze wisselbokaal een tijdje op de schoorsteenmantel te hebben pronken. Dat kan een speler die zich heeft terug geknokt van een gecompliceerde blessure, of de aanvoerder van het jeugdelftal die de moed er in heeft gehouden ondanks een serie nederlagen, de spits van het vierde elftal zijn die er dit seizoen 40 in heeft geknald of een G-voetballer die helemaal gek is van het spelletje. Je ziet: elke voetballer komt in aanmerking, het hoeft nu eens niet per se te gaan om de topscorer. De enige voorwaarde is dat een speler genomineerd wordt afkomstig uit de gemeente Doetinchem."

Wie verdient volgens jou de Gouden Schoen en vooral, waarom? Laat het ons weten, mail naar redactie.dv@dpgmedia.nl en doe dat uiterlijk voor Pinksteren. Uit de inzendingen kiezen de redactie en Jeannette Schoenmode de winnaar en die wordt uitgenodigd voor een heuse prijsuitreiking, inclusief fotograaf van deze krant (en uiteraard met inachtneming van de anderhalve metervoorschriften).

Meer berichten