Positieve draai aan coronatijd


De 10-jarige Anne Eggink heeft een taart gemaakt voor een verzorgingshuis.
De 10-jarige Anne Eggink heeft een taart gemaakt voor een verzorgingshuis. (Foto: PR)
Coronavirus

Positieve draai aan coronatijd

  Nieuwsflits

Doetinchem - Musicalleerlingen uit de Achterhoek van Vaye Musicaltheater en Muziekschool Doetinchem laten zich niet uit het veld slaan door het coronavirus. Samen met musicaljuf Elène Vaye geven ze een positieve draai aan deze coronatijd. De leerlingen en Elène hebben een aantal digitale projecten bedacht om zelf bezig te kunnen zijn met musicals, maar ook om voor een glimlach te zorgen en mensen een hart onder de riem te steken.

door Carla van der Meer

De musicalleerlingen hebben al de clip ‘Morgen’ online staan, waarin ze vanuit hun belevingswereld corona weergeven. “We kregen zoveel positieve en hartverwarmende reacties op deze clip dat we dit graag met iedereen willen delen”, zegt Elène. “We zijn met een nieuw project begonnen: ‘Je bent niet alleen’. De musicalleerlingen krijgen sinds maart digitale lessen, maar ze wilden meer. Hoe kunnen we dat in deze tijd aanpakken, vroegen we ons af.”

Morgen

Na het eerste project ‘Morgen’ hadden de leerlingen de smaak te pakken. Samen met Elène maakten ze de teksten. “We hebben de digitale lessen opgenomen en daaruit heb ik één geheel gemaakt”, laat Elène weten. “Dit project is anders dan het eerste, waarbij de leerlingen weergaven hoe zij de coronatijd beleven. Het gaat nu over mensen die alleen zijn en geen bezoek mogen ontvangen. Over leerlingen die niet meer bij opa of oma op visite mogen komen. Het lied ‘Je bent niet alleen’ was het slotlied uit de musical van vorig jaar. De tekst hebben we herschreven. Verder kwamen de leerlingen met veel initiatieven wat ze in deze tijd kunnen doen om mensen een hart onder de riem te steken. Zo heeft Tess (11) 100 appelflappen gebakken en naar een verzorgingshuis gebracht. Evi (7) heeft een groot hartschilderij gemaakt voor een buurvrouw die alleen woont en Yara (10) heeft briefjes met lieve teksten erop geschreven en die bij buurtbewoners in de brievenbus gedaan. Ook hebben leerlingen op de verjaardag van hun meester met stoepkrijt Hartelijk Gefeliciteerd op de stoep schreven. De leerlingen maken korte filmpjes van hun initiatieven en met al deze filmpjes wordt de nieuwe clip van ‘Je bent niet alleen’ gemaakt, met daaronder het lied dat we zelf geschreven hebben en zang en dans die tijdens de digitale lessen opgenomen zijn. Dit wordt een mooie clip met een prachtige boodschap.”

Moois

De clip komt deze week online en is te vinden op het YouTubekanaal van Vaye Musicaltheater. “De initiatieven komen vanuit de leerlingen. Ik regisseer het”, aldus Elène. “De jongste is 3 jaar, de oudsten zijn tieners. Samen maken we wat moois van deze tijd. We hopen dat we binnenkort weer met fysieke lessen kunnen starten. Maar deze projecten bevallen zo goed, dat we dit misschien erbij blijven doen. Zo ontstaat er ook wat moois en nieuws in deze tijd. Het prikkelt ook de creativiteit van de leerlingen. Ook in de 1,5 meter samenleving kunnen we regionale verbinding zoeken.”

Meer berichten