Zwembad Rozengaarde vanaf 1 juli weer geopend


Zwemmen.
Zwemmen. (Foto: Pixabay)
Coronavirus

Zwembad Rozengaarde vanaf 1 juli weer geopend

  Nieuwsflits

Doetinchem - Het kabinet heeft onlangs besloten dat zwembaden onder strenge voorwaarden weer opengesteld mogen worden. In overleg met de gemeente is besloten om per 1 juli zwembad Rozengaarde te Doetinchem weer te openen voor publiek. Uiteraard houden wij ons strikt aan de dan geldende regels om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.
Voor openstelling in deze bijzondere tijden zijn er strenge voorwaarden. Zo moet een zwemmer thuis douchen, de zwemkleding moet al onder de normale kleding gedragen worden en vooraf moet gereserveerd worden. Er mag een beperkt aantal mensen tegelijk gebruik maken van het zwembad. Ook aan de water- en luchttechnische kwaliteit en desinfectie worden zwaardere eisen gesteld. Zo moeten bijvoorbeeld de chloorwaarden van het zwembad verhoogd worden. Voor zwembaden een behoorlijke klus en voorbereiding om aan deze eisen te voldoen.
In de afweging om per 1 juli open te gaan heeft voor Rozengaarde meegespeeld dat het wedstrijdbad niet beschikbaar is. Al voor de coronacrisis was besloten dat het wedstrijdbad vanwege noodzakelijk onderhoud deze hele zomer gesloten zou zijn. Het onderhoud is inmiddels gestart. Het recreatiebad is met de huidig geldende regels niet geschikt voor openstelling. Daarmee zou slechts het zorgbad zeer beperkt toegankelijk zijn. Momenteel slechts 6 mensen tegelijkertijd. De kosten zijn door de beperkingen ook in de overweging meegenomen. Deze zullen hoger zijn dan de opbrengsten waardoor de huidige verliezen nog verder oplopen. Normaliter ontvangt Rozengaarde bijna 1.000 bezoekers per dag.
Vanaf 1 juli kunnende gasten weer zwemmen in het recreatiebad en zorgbad van Rozengaarde te Doetinchem onder de dan geldende voorwaarden.

Meer berichten