Nationale Balkon beweegdag in Doetinchem


Samen bewegen vanaf het balkon.
Samen bewegen vanaf het balkon. (Foto: )

Nationale Balkon beweegdag in Doetinchem

  Nieuwsflits

Doetinchem - Op vrijdag 29 mei houdt het Nationaal Ouderenfonds samen met lokale partners de 1e Nationale Balkon Beweegdag.

Ook de buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem zullen op deze dag een aantal locaties langsgaan om zoveel mogelijk ouderen op afstand een gezellige en sportieve dag te laten beleven.

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief dat in de coronaperiode is ontstaan waarbij buurtsportcoaches samen met fysiotherapeuten langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend of middag te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Zo hebben de buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem de afgelopen weken op een aantal locaties in Doetinchem balkon gym op muziek aangeboden. Door vanaf de straat oefeningen uit te beelden, komen bewoners op balkon, tuin of galerij in beweging. Daarbij wordt natuurlijk de 1,5 meter afstand in acht genomen.

Op vrijdag 29 mei wordt er met de Nationale Balkon Beweegdag landelijk aandacht besteed aan deze balkon gym. De buurtsportcoaches zullen deze dag op de volgende locaties balkon gym verzorgen:

Om 11.00 uur op het plein bij wijkcentrum de Zonneboom (Zonneplein 4, Doetinchem)

Om 14.00 uur buiten voor Sensire Waterrijk (Willy Brandtplein 22, Doetinchem)

Om 15.30 uur op een nader te bepalen locatie. Meld uw locatie aan en wellicht komen wij bij u langs voor een balkon gym op locatie. Aanleunwoningen, seniorenwoningen of een appartementencomplex, het maakt niet uit. 

Voor informatie: buurtsportcoach Lydia van Kleef, l.vankleef@sportservicedoetinchem.nl of 06-39644494.

Meer berichten