Podium Grote zaal Amphion
Podium Grote zaal Amphion (Foto: Christian Richters)
Coronavirus

Amphion stelt grote zaal ter beschikking voor opnames groep 8-musical

  Nieuwsflits

Doetinchem - Niet alleen het theater maar ook veel basisscholen staan door de coronamaatregelen voor flink wat uitdagingen. De afsluitende musical van groep 8 is er zo een.

Doetinchem - Niet alleen het theater maar ook veel basisscholen staan door de coronamaatregelen voor flink wat uitdagingen. De afsluitende musical van groep 8 is er zo een.

In de periode van maandag 22 juni tot en met vrijdag 10 juli is het podium van de Rabobank Zaal van schouwburg Amphion vijf dagen gereserveerd voor achtste groepers van basisscholen uit de gemeente Doetinchem. Op deze dagen kunnen een aantal groepen uit de gemeente hun eindmusical opvoeren en opnemen op video.

Tijdens de opnamedag heeft de groep van 10.00 tot 16.00 uur de tijd om de musical goed op video te krijgen. Tijdens de opnames worden de leerlingen ondersteund door de techniekmedewerkers van Amphion die hen zullen helpen bij licht, geluid en techniek. De scholen zorgen zelf voor een cameraman/-vrouw.

Het initiatief om de schouwburg op deze vijf dagen exclusief te openen voor achtste groepers is geïnspireerd op de succesvolle actie van theater De Lievekamp in Oss. Uit de vele aanmeldingen daar blijkt dat niet alleen de theaters maar ook de scholen op zoek zijn naar creatieve oplossingen in deze tijd. Amphion hoopt de scholen in Doetinchem en omgeving hierin ook te kunnen faciliteren.

Kans maken op een opnamedag kan door vanuit de leerkracht een e-mail met motivatie te mailen naar marketing@amphion.nl. Aanmelden kan tot 1 juni. Uit de aanmeldingen zullen vijf winnende groepen worden geselecteerd. Deze worden op 2 juni bekendgemaakt. Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op amphion.nl/groep-8-musical/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden