Kunst maken thuis aan de keukentafel. (foto: Heike Engel)
Kunst maken thuis aan de keukentafel. (foto: Heike Engel) (Foto: Heike Engel)

Lang Leve Kunst opnieuw landelijk opgemerkt

  Nieuwsflits

Doetinchem/Oude IJsselstreek - Het Fonds Cultuur Participatie heeft De Gruitpoort gevraagd het project Kunst aan de Keukentafel uit te gaan voeren in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland, Doesburg en Bronckhorst.

Deze ambitieuze opdracht heeft als doel de positieve gezondheid van kwetsbare en eenzame ouderen te versterken door middel van kunstactiviteiten op maat. Tot eind 2021 mag het bestaande concept Kunst aan de Keukentafel verder worden ontwikkeld en verduurzaamd én worden uitgerold naar de regio. Daarbij draait het om drie punten: het bereiken van deelnemers door samenwerking met lokale partijen, de artistieke inhoud en de lokale nesteling.

Een medewerker of vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap gaat met een geïnteresseerde 55-plusser in gesprek en samen bedenken ze een plan voor een kunstactiviteit op maat die past bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemer. Vervolgens wordt gezocht naar een geschikte kunstenaar die thuis komt en drie keer samen met de deelnemer aan de slag gaat. Op deze manier kan de deelnemer thuis aan de keukentafel iets nieuws leren en een kunstenaar ontmoeten.

De Gruitpoort begon in 2019 op verzoek van de gemeente Bronckhorst met een sociaal innovatieve voorloper van Kunst aan de Keukentafel. Een project voor kwetsbare en vaak zorgmijdende mensen thuis. Van de deelnemende 20 onderzoeksprojecten is Kunst aan de Keukentafel het enige project dat plaatsvindt bij kwetsbare mensen thuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden