Floris Liet (links) en Eren Güler op het trainingsveld bij Levante Unión Deportiva in Valencia.
Floris Liet (links) en Eren Güler op het trainingsveld bij Levante Unión Deportiva in Valencia. (Foto: PR)

'Hopen dat we hier mogen blijven'

  Nieuwsflits

Doetinchem - Welke jonge voetballer droomt er nou niet van om profvoetballer te worden? Twee jonge talenten uit Doetinchem mogen al even ruiken aan dit bestaan. Zij zijn op stage in Levante bij de plaatselijke profclub. "We leven echt in een droom."

door Hans Hissink

De jonge voetballers Eren Güler en Floris Liet zijn allebei 17 jaar en dromen er van om profvoetballer te worden. Eren speelt aankomend seizoen bij AZSV onder 19 en Floris bij DZC'68 onder 19.

"Al jaren lang voetballen wij samen. Op een gegeven moment kwamen we op het idee om een filmpje van ons op YouTube te zetten. Iemand van Levante heeft dat opgepikt. Hij vond ons talentvol en aantrekkelijk spelen. Floris is sterk in de spits, hij scoorde afgelopen seizoen 19 doelpunten in 15 wedstrijden. Ik ben technisch en heel snel. We dachten eerst dat het een grap was," legt Eren uit.

Levante Unión Deportiva is een voetbalclub uit Valencia die speelt in de Segunda División, de Spaanse eerste divisie. De club wordt gezien als de tweede club van Valencia, na het succesvolle Valencia CF.
In juni wisten Eren en Floris al dat zij naar Levante zouden gaan, maar dat hebben ze een tijdje stil gehouden. Zaterdag 18 juli vlogen Eren en Floris naar Spanje waar zij in het spelershotel op het trainingscomplex verblijven. "Diezelfde dag kregen we kleding uitgereikt, ondergingen we een conditietest en hebben we nog een positiespelletje gedaan. De dag daarna was de medische keuring," vertelt Floris.

Gastvrij

Beide Doetinchemmers trainen twee weken met onder meer spelers die bij Tottenham Hotspur, Valencia en AC Milan gespeeld hebben. "De spelers kwamen gelijk naar ons toe om kennis te maken. Zij zijn heel gastvrij en we zijn gelijk opgenomen in de groep," volgens Eren.

Floris vertelt dat er twee keer per dag getraind wordt. "Om half acht is het ontbijt en om kwart voor negen begint de ochtendtraining met het hele team. 's Avonds trainen we om half acht, dat is een individuele training. De trainingen worden gefilmd en geanalyseerd. Het niveau ligt ontzettend hoog en de warmte maakt het zwaar. Na de training zijn we echt kapot. Na de ochtendtraining gaan we vaak even een half uurtje slapen. We krijgen ook voedingsles en mensen van de club letten echt op je. Een teamgenoot wilde bijvoorbeeld een blikje cola pakken. Die werd gewaarschuwd dat hij dat niet mocht drinken."

Eren was in januari met een stage begonnen bij Go Ahead Eagles, maar door de coronaperikelen liep dat allemaal anders. Nu is hij dus samen met Floris in Levante. "We trainen iedere dag om profvoetballer te worden. We leven echt in een droom. Natuurlijk hopen we dat we hier mogen blijven. Deze ervaring pakken ze ons in ieder geval niet meer af."
De Doetinchemse talenten horen aan het eind van de stage of zij mogen blijven.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden