Tuin tijdens estafetteproject Present opgeknapt


Twee collega's egaliseren de achtertuin
Twee collega's egaliseren de achtertuin (Foto: Present Doetinchem)

Tuin tijdens estafetteproject Present opgeknapt

  Nieuwsflits

Doetinchem - Vier medewerkers van DTC Media hebben eind juli de tuin van een alleenstaande vrouw opgeknapt.

De tuin was helemaal overwoekerd met onkruid en de buren hadden hierover geklaagd. De bewoonster vond dit erg vervelend, want ze wil graag een goed contact met haar buren. De tuin zelf opknappen lukte niet doordat ze een lichamelijk beperking heeft, geen netwerk in Doetinchem en geen geld om een tuinman te betalen.

Gelukkig hadden de collega’s van DTC Media bij Present aangegeven dat ze graag aan de slag willen gaan om een mede-Doetinchemmer te helpen. In eerste instantie zouden ze in maart de tuin al opknappen, maar toen kon het helaas niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen.

De eerste twee collega’s startten op dinsdag met het grote schoonmaakwerk, ze verwijderden puin, onkruid, graspollen, wortels, enzovoort en snoeiden de haag. Vervolgens gaven ze het stokje door aan twee andere collega’s. Deze mannen gingen een dag later aan de slag in de tuin. Zij legden de stootranden voor het achterpad en egaliseerden de hele tuin. Het resultaat na twee dagen hard werken: Een blije bewoonster en een opgeschoonde tuin. Ze hoeft zich niet meer te schamen voor haar tuin en kan hierdoor makkelijker contact leggen met haar buren. ‘Zonder jullie hulp was dit mij niet gelukt’ aldus de vrouw.

Haar begeleider van WIIJ Coachen gaf na afloop aan: “Wat een prachtig initiatief, heel fijn dat dit bedrijf zich zo betrokken opstelt naar een mede-burger”. Hij vatte naar aanleiding van dit project meteen het idee op om in het najaar zelf een Presentproject te doen. Samen met een aantal cliënten die hij begeleidt.

Present biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Lijkt het jou leuk om met een groep vrienden, collega’s, familie of andere groep iets voor een andere Doetinchemmer te betekenen? Kijk dan op www.presentdoetinchem.nl en zie hoe een paar uur van jouw tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander.

Meer berichten