Slavica Sekuloski in actie.
Slavica Sekuloski in actie. (Foto: )

Zomeractie van kunstenaar: portret laten maken

  Nieuwsflits

Doetinchem - Doetinchemse kunstenaar Slavica Sekuloski gaat live portretteren in de Museum Galerie op zondag 9 en 16 augustus.

De Doetinchemse kunstenares Slavica Sekuloski exposeert momenteel in de museum galerie. Slavica, opgeleid aan de kunstacademie Artez, schildert al meer dan 40 jaar. In de galerie van het Stadsmuseum hangen stillevens en portretten van haar hand die te zien en ook te koop zijn. Slavica heeft een speciale zomer actie bedacht voor iedereen die een portret wil laten maken. Voor 100 euro maakt zij een portret van 30 x 30 centimeter in acrylverf.

Slavica Sekuloski, geboren te Belgrado, woont en werkt sinds 1979 in Nederland. Na het verlaten van haar vaderland doorliep zij de kunstacademie te Arnhem. Ze ontwikkelde al vrij snel een eigen stijl in haar vrije werk. Slavica beheerst een breed scala aan kunstuitingen: olieverf- en acrylschilderijen, maar ook etsen in aquatint en bronzen beelden. Naast haar vrije werk is Slavica’s specialisatie de portretkunst. Haar kundigheid en inzicht bij het portretteren weerspiegelen haar vermogen om met het gebruik van verschillende materialen jong en oud gelijkend en karaktervol weer te geven

Op 9 en 16 augustus komt Sekuloski tussen 13.00 en 16.00 uur naar de galerie om daar portretten te tekenen. Mensen kunnen zich aanmelden via haar website: www.sekuloski.nl of bellen naar Sekuloski via 06-57825480. De opbrengst van deze actie gaat naar een goed doel.

Museum Galerie Doetinchem is gevestigd aan de burgemeester van Nispenstraat 2. Openingstijden: dinsdag en woensdag: 10.00 tot 14.00 uur, donderdag tot en met zondag 12.00 tot 17.00 uur. Toegang: vrije entree.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden