Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Ben Beijer bekijkt 't anders: Altijd zon

  Nieuwsflits

Afgelopen vrijdag werden onze (tweeling)kleinzoontjes, kleinzoons. Ze werden die dag 10 jaar. dubbele cijfers dus, net als hun ouders en grootouders, je kunt hen dus niet meer met verkleinwoorden benoemen.

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ze geboren werden, het werd die dag 34 graden. Ik keek mijn dag- en nachtboekjes er op na en zag een versje dat ik maakte toen wij zo’n acht maand ervoor hoorden dat we kleinkinderen zouden krijgen. Twee regeltjes maar over de ontstaansgeschiedenis van onze oogappels: “Er was eens een eitje en een zaadje, en wat er toen gebeurde raad je”.

De dag dat ze geboren werden, scheen de zon in volle pracht als teken dat ze meer dan welkom waren, en ieder daaropvolgend jaar scheen de zon op hun verjaardagfeestjes. Ik ben niet bijgelovig maar dit kan geen toeval zijn.

Toen ik hen een paar dagen voor hun verjaardag zei dat ze nu in de dubbele cijfers zouden komen, zei Bas: ‘Ja, opa en daar blijft het dan ook bij’. Ik vertelde dat zij ook zo maar de drie cijfers kunnen halen aangezien mensen steeds ouder worden, maar dat wij er dan al lang niet meer zullen zijn. "Nou opa", zei hij nogal optimistisch, "maar jullie gaan nog wel tien à twintig jaar mee."

Zondag bekeken we samen met hen een oud filmpje waar we samen muziek maken bij een door mijzelf gemaakt ‘meesterwerkje’. Bas zingt uit volle borst mee en slaat de trom, Thijs blaast de longen uit z’n lijfje op zijn speelgoed saxofoon. Ik mag de gitaar en de leadzang voor mijn rekening nemen. Samen zingen we: ‘oh oh oh Sinterklaasje en zwarte zwarte, zwarte Piet, oh oh oh Sinterklaasje hé vergeet u ons toch niet.’

Ik realiseer me dat dit zes jaar geleden nog wél mocht. De jongens worden groot, tijden veranderen, maar op hun verjaardag schijnt altijd de zon.

Goed gaon.

Meer berichten