Voertuigen van de Geldersche Tramwegen.
Voertuigen van de Geldersche Tramwegen. (Foto: PR)

Subsidie voor museum en voor Gekkoo

  Nieuwsflits

DOETINCHEM - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal dit jaar 72 projecten ondersteund. Daarmee werd 206.979 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. In Gaanderen kon Stichting Gekkoo op een bijdrage rekenen, in Doetinchem was dat het Openbaar Vervoer Museum.

Stichting Gekkoo ontving de bijdrage van 1000 euro voor het project online SamenZIJN vand e theaterfabriek dat de stichting uitvoert. In deze coronatijd verbindt het project, het zijn namelijk online-workshops voor jongeren van 12 jaar en ouder met een beperking. De resultaten van deze workshops worden in september gepresenteerd.

Het Openbaar Vervoer Museum, gevestigd aan het spoor in Doetinchem naast het station, kon ook 1000 euro bijschrijven. Dit geld is bedoeld voor de algemene middelen van de stichting die het museum beheert.

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiroLoterij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties. Er kunnen nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

Meer berichten