Mathieu Heebing van Brudo in Doetinchem. (Foto: Roel Kleinpenning)
Mathieu Heebing van Brudo in Doetinchem. (Foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )

Brudo viert 45-jarig bestaan met actie

  Nieuwsflits

'De stijl van de boxprings spreekt de mensen aan'

Carla van der Meer

Slaapkamerspeciaalzaak Brudo in Doetinchem bestaat in augustus 45 jaar. Tijd om stil te staan bij de geschiedenis. Han Bruggink heeft op 18 augustus 1975 de zaak opgericht. “Toen was het een winkel met diverse artikelen”, zegt hij. “Sinds 35 jaar is het een slaapkamerspeciaalzaak. Dat is eigenlijk vanzelf zo gegroeid. Ik ben me op een gegeven moment gaan specialiseren in bedden en matrassen.” Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan heeft Brudo een actie op Eastborn boxsprings en matrassen. Die actie loopt de rest van het jaar.

Doetinchem – De zaak wordt sinds 19 jaar gerund door zijn zoon Mathieu Heebing. Bruggink helpt af en toe nog mee. “We bieden alle service en advisering op het gebied van slapen”, laat Heebing weten. “We hebben een heel breed assortiment aan bedden, matrassen, boxprings, linnenkasten, dekbedden en bedlinnen. Alleen al van de boxsprings hebben we hier wel 35 opstellingen staan." Vooral de boxsprings worden heel veel verkocht. “De stijl spreekt de mensen aan”, zegt Heebing. “Maar ook het ligcomfort bepaalt de keuze. Boxsprings kunnen naar wens samengesteld worden. We hebben veel mogelijkheden in matrassen en toppers. De klant kan hier komen proefliggen. Wij kijken hoe iemand op het bed ligt en aan de hand daarvan kunnen we beoordelen welk matras nodig is. In de loop van de jaren hebben we zeer veel kennis opgebouwd om de mensen goed te adviseren. Wat een goed matras is, verschilt per persoon. In 80 procent van de gevallen hebben de partners een verschillende matras. Dat ligt aan de lichaamsbouw en de één wil graag wat zachter liggen en de ander wat harder. Ook in de toppers zit veel verschil. Het is de combinatie met de matrassen die het bed optimaal maakt.”

Bruggink vervolgt: “Het hoofdkussen is ook belangrijk. Ook daar hebben we een breed assortiment in. Het kussen is het lastigste om te kiezen. Voor mensen is het een gevoelskwestie. Wat een comfortabel kussen is, wordt bepaald door de combinatie met het matras, de lichaamsbouw en of je altijd op je rug slaapt of op je zij.” Brudo voert het merk Carpe Diem. “Dat is de absolute Rolls Royce op slaapgebied”, aldus Heebing. “Dit merk heeft de meest innoverende techniek op slaapgebied. Er wordt Talalay-latex gebruikt in de matrassen en de topper. De structuur van het matras is zo opgebouwd dat het zich optimaal aan je lichaam aanpast. Dat geeft een geweldig ligcomfort.” In de loop van de jaren is de stijl in bedden behoorlijk veranderd. “Vroeger waren het vooral massief houten bedden en metalen ledikanten met spiraalbodem”, blikt Bruggink terug. “Maar mensen kiezen nu eerder voor een boxspring met een elektrisch verstelbare bodem. Ook hebben we bedden op comforthoogte. Mensen die langer zijn, willen graag een hoger en langer bed.” Alle bedden worden gratis bezorgd en gemonteerd door heel Nederland. Slaapkamerspeciaalzaak Brudo is gevestigd aan de Terborgseweg 53 in Doetinchem. Telefoon: 0314-344049, www.brudo.nl.

Meer berichten