Aan het vrouwentoernooi van de Achterhoek doen dit seizoen twintig teams mee. (Archieffoto: Roel Kleinpenning)
Aan het vrouwentoernooi van de Achterhoek doen dit seizoen twintig teams mee. (Archieffoto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Veel animo voor de Achterhoek Cup

  Nieuwsflits

Voor deze editie hebben zich 22 teams van onder 23 ingeschreven

Voor deze editie hebben zich 22 teams van onder 23 ingeschreven

Door onze redactie

De organisatie om de Facility Groep Nederland Achterhoek Cup verwelkomt dit seizoen een recordaantal deelnemers. Er hebben zich 62 teams mannenteams ingeschreven. Bij het toernooi voor de Jeugd onder 15 jaar melden zich 24 teams aan en ook voor het vrouwentoernooi is het enthousiasme groot.

DOETINCHEM - In totaal hebben twintig vrouwenteams zich aangemeld. De negende editie gaat daardoor van start met in totaal 106 inschrijvingen, een record.

John van der Kamp, verantwoordelijk is voor het verloop van de categorie Standaard Heren, kikt terug op een succesvolle inschrijving. “We hebben begin juni de clubs in de regio aangeschreven en direct zagen we grote aantallen reacties binnenkomen. Enkele jaren geleden hebben we ook teams onder 23 jaar toegelaten tot het toernooi. FC Trias uit Winterswijk was destijds de eerste club die met een verjongd team meedeed. Later volgden RKZVC en DZC’68. Voor de nieuwe editie hebben zich maar liefst 22 teams met de titel Onder 23 ingeschreven. Daaruit blijkt dat de Achterhoek bulkt van jong talent”, aldus Van der Kamp.

De loting van de nieuwe editie is op maandagavond 24 augustus. Deze is dit keer niet openbaar. “De loting is live te volgen via de Facebookpagina van de Achterhoek Cup. Door corona hebben we ditmaal gekozen voor deze optie. Iedereen kan vanaf 20.00 uur de loting volgen die in de bestuurskamer van VIOD gehouden wordt”, vervolgt Van der Kamp.

“De clubs hebben afgelopen week al een schrijven van ons ontvangen met de speeldagen voor het eerste deel van het toernooi. We starten zowel bij de mannen en vrouwen met een knock-outfase. Het verschil met vorig jaar is, dat er na de eerste ronde een herkansingsronde volgt. Als club lig je er dus niet gelijk na één verloren wedstrijd uit, alle verliezers worden in een extra ronde aan elkaar gekoppeld en krijgen de kans terug te keren in het hoofdtoernooi”.

De organisatie geeft aan dat het toernooi in de categorie Jeugd onder 15 jaar met een poulesysteem start. “We zijn op een mooi aantal van 24 deelnemers geëindigd en vormen hiermee zes poules met vier teams”, laat Tanja van der Kamp, die het wedstrijdsecretariaat bij de jeugdteams onder haar hoede heeft, weten. “Na de poulefase gaan we door met de nummers één en twee van iedere poule en de vier beste nummers drie."

Bij de vrouwen staan Hanneke Nijenhuis en Bram Schleedoorn aan het roer van de organsatie. “Wij zijn blij met het aantal inschrijvingen. Zo blijkt dat het vrouwenvoetbal bij de clubs in de Achterhoek volop de aandacht heeft. Onze lijst telt twintig vrouwenteams met twee teams van sv Kilder en AZSV uit Aalten, dat ook een team onder 21 heeft ingeschreven”, laat het duo weten. “Ons toernooi begint met de knock-outfase en heeft ook een herkansingsronde. Dit werd bij onze deelnemers heel positief ontvangen."

www.achterhoek-cup.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden