Christine Hermsen produceerde in een week het nummer Blauw Wit Hart. (Foto Marcel te Brake)
Christine Hermsen produceerde in een week het nummer Blauw Wit Hart. (Foto Marcel te Brake)

'Liefdesliedje' over De Graafschap

  Nieuwsflits

Clubliefde bestaat! Misschien niet bij alle voetballers in het betaald voetbal, maar zeker bij Christine Hermsen (19) uit Keijenborg. Ze schreef een lied omdat ze haar club De Graafschap zo mist in deze tijd.

DOETINCHEM/KEIJENBORG - Hermsen is al lange tijd verknocht aan de Doetinchemse club. "Ik heb al tien jaar een seizoenkaart, ik was nog jong toen ik voor het eerst naar De Vijverberg ging", vertelt ze enthousiast. Die clubliefde vertaalde zich onlangs in een song getiteld Blauw Wit Hart. "Alles is heel snel gegaan. Eerst wilde ik een coronalied over de Achterhoek maken, maar ik kwam al snel bij De Graafschap uit, de club die ik zo mis. Binnen een week was alles geregeld, van het idee, de demo, de studio, de fotoshoot en de presentatie."

Hermsen maakt gebruikt van een liefdeslied van rapper Snelle. "De melodie was er dus al, de tekst is van mij. Doel van het nummer is om alle Doetinchemmers en De Graafschapsupporters en hart onder de riem steken vanwege corona."

De Keijenborgse, die graag zingt maar geen (inter-)nationale carrière ambieert, heeft een droom. "Graag zou ik eens op De Vijverberg staan en het lied zingen."

Songtekst Blauw Wit Hart

Op de terrassen van het Simonsplein, In de Grutstraat in t café, Ik weet niet wat het is, ik zie m’n club niet op tv, We lopen door het hart van deze stad in de lente, Dan denk ik aan de Graafschap, waar ben jij?

Als ik door de straten loop, ‘t hier niet meer spookt, Is het anders dan voorheen, Zeg, wie had dit gedacht, zo’n slot verwacht, Maar de Graafschap blijft mijn pracht,

En jij geeft kleur aan de stad, Ik als superboer hoop dat t seizoen snel weer start, Ik mis kleur aan de stad, Zonder jou, zonder jou, Over straat door de stad,

Met blauw wit hart, altijd trouw, ik mis jou

Ik mis de sfeer op de tribune, de strijd binnen de lijnen, Samen alles geven voor de club en niet terugdeinzen, Maar telkens als ik loop door deze stad hier in april, Is juichen op de vijverberg wat ik wil

Als ik door de straten loop, t hier niet meer spookt, Is het anders dan voorheen, K heb met mien blauw wit hart, op de start gewacht, Wi-j komt altied terug met kracht!

En jij geeft kleur aan de stad, Ik als superboer hoop dat t seizoen snel weer start, Ik mis kleur aan de stad, Zonder jou, zonder jou, Over straat door de stad

Met blauw wit hart, altijd trouw, ik mis jou

De supporters op de Vijverberg, Hart veur de club, wat machtig, Ik weet niet wat het is, maar deze club wat is ie prachtig, Telkens als ik loop door DTC ergens in mei, Roep ik: De Graafschap Doetinchem dat zijn wij!

(Songtekst: Christine Hermsen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden