Metzo Kookt. Foto: PR
Metzo Kookt. Foto: PR PR

Metzo Kookt! gaat weer van start

Onderwijs

DOETINCHEM – Schoolrestaurant Metzo Kookt gaat weer van start. Donderdagavond 30 september aanstaande gaan leerlingen van de Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) afdeling van het Metzo College voor het eerst weer koken voor échte gasten, in een échte restaurant omgeving. Daarbij worden vanzelfsprekend de op dat moment geldende coronaregels van het onderwijs in acht genomen.

Metzo Kookt bestaat al een aantal jaar en biedt leerlingen de mogelijkheid om in de praktijk te ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om een goed lopend restaurant te zijn en gasten tevreden te stellen. “Onze leerlingen leren het beste door bezig te zijn in de praktijk. Dat is de gedachte achter het Metzo Kookt restaurant”, legt docent René Klein uit. “Misschien is het zelfs nog wel sterker; onze gasten gaan de leerlingen leren leren, want dat is de beste leerschool die er is. Deze avonden zijn toch anders dan wanneer de leerlingen zelf hun gemaakte gerechten mogen opeten en elkaar feedback geven.”
De leerlingen zijn voor alles verantwoordelijk. “Het bedenken van de gerechten, de inkoop, het koken én het gastheerschap en het afrekenen; het is hun verantwoordelijkheid”, aldus Klein.
Alle vaardigheden die nodig zijn in het horeca vak komen aan bod. De gasten hebben geen keuze uit verschillende gerechten. “Het is wat dat betreft eten wat de pot schaft”, aldus Klein. ”Met dieetwensen kunnen we slechts beperkt rekening houden, we moeten het ook weer niet té moeilijk maken voor de leerlingen.” De gasten krijgen een drie gangen menu voor de uiterst vriendelijke prijs van 9,50 euro. Daar komen de drankconsumpties nog bij.
“We hebben dit jaar elke keer zeven tafels beschikbaar”, vertelt Klein. “Dus tijdig reserveren is verstandig, want vol is vol. De inloop is vanaf 17.00 uur en we beginnen rond 17.30 uur met het serveren van het drie-gangen menu.”
Reserveren voor Metzo Kookt kan door te bellen naar de receptie van het Metzo College: 0314-323426.
Dit jaar zijn er tien avonden. Na 30 september zijn de volgende Metzo Kookt avonden op 7 oktober, 14 oktober, 28 oktober, 4 november, 25 november, 27 januari, 10 februari, 17 februari en 24 februari. In april zijn vervolgens de examens, waarbij gasten welkom zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier