Leerlingen bij de versierde boom. Foto: PR
Leerlingen bij de versierde boom. Foto: PR PR

Zone.College brengt kerstsfeer in binnenstad

Onderwijs

DOETINCHEM - Met tassen vol zelfgemaakte kerstboomdecoratie trokken leerlingen van het Zone.College afgelopen week de binnenstad van Doetinchem in om de zestien kerstbomen van drie meter hoog rondom de Catharinakerk te versieren. Ook werden nog eens honderd kerstkransen uitgedeeld aan binnenstadondernemers. Hiermee brachten de leerlingen van de school de kerst naar het centrum van Doetinchem.

Het project, dat onderdeel is van de campagne ‘Doetinchem VerbindT’ is een samenwerking tussen Binnenstadbedrijf Doetinchem en onderwijsinstelling Zone.College. “Met de campagne willen wij aandacht vragen voor de natuurlijke schoonheid van de regio en de verbondenheid met elkaar in tijden van verdeeldheid”, legt Sanne de Rijcke van Binnenstadbedrijf Doetinchem uit. “En als je het hebt over ‘verbinding’ hoort daarbij ook de verbondenheid met maatschappelijke organisaties, zoals het Zone.College. Daarom hebben we een project opgezet waarbij de leerlingen zorgen voor de aankleding van het lichtproject en maakten zij kerstkransen, die zij ter beschikking stellen aan ondernemers in de binnenstad.”
De leerlingen van de school maakten in de afgelopen periode een honderdtal kerstkransen voor ondernemers in de binnenstad. Daarnaast hebben de leerlingen duurzame kerstdecoratie ontworpen om de kerstbomen op het plein aan te kleden. Wekenlang hebben de leerlingen bij allerlei praktijklessen invulling gegeven aan het project, waarbij duurzaamheid de belangrijkste voorwaarde was voor het produceren van de houten sterren, kerstballen en andere figuren. Leerling Sem vertelt: “Ik vond het geweldig leuk om te doen. Wij hebben afvalhout uit het bos gehaald voor de versiering, thuis verzaagd en op school bewerkt. Hopelijk mogen we dit volgend jaar weer doen.”
Pascal Meuleman van Zone.College: “Wij geven leerlingen ondernemend onderwijs in een groene en duurzame omgeving. Daarom sluit ook dit project, in navolging van het succes met de beplante kruiwagens, perfect aan op hetgeen wij belangrijk vinden binnen onze onderwijsinstelling. Ook wij zoeken continue naar de verbinding met de wereld buiten de muren van onze school en vinden daarin een fijne samenwerking met Binnenstadbedrijf Doetinchem. Onze leerlingen komen veelal uit de regio en als onderwijsorganisatie hebben wij aandacht voor duurzaamheid, natuur en een groene leefomgeving. Dit project sluit daar naadloos op aan.”
Met de campagne ‘Doetinchem VerbindT’ brengen Binnenstadbedrijf Doetinchem en het Stadsmuseum een eerbetoon aan de natuur in de regio Achterhoek, middenin de Doetinchemse binnenstad. Van vrijdag 10 december tot 10 januari 2022 stralen De Bleek, het Mark Tennantplantsoen, de Catharinatoren en Catharinakerk in sprookjesachtig licht. De locaties symboliseren de vier natuurelementen water (oude IJssel), lucht (toren), aarde (Mark Tennantplantsoen) en vuur (Catharinakerk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier