Leerlingen bewegend aan het leren. Foto: PR
Leerlingen bewegend aan het leren. Foto: PR

Op obs Mozaïek leer je in beweging

Onderwijs

DOETINCHEM - Een zoekdictee, lekker tafels meppen, topografie leren op het plein en al hinkelend sommen maken: op obs Mozaïek (Dichteren) zitten de kinderen niet stil. 

“Vier jaar geleden zijn we op school begonnen met Bewegend Leren. We waren al bekend met de bewegingstussendoortjes en het stimuleren van sport vinden we belangrijk. Beweging zetten wij op school ook in om het leren en onthouden te bevorderen. Niet alleen bewegen en leren apart, maar juist tegelijk”, meldt een woordvoerder.
Zowel in de school als op het plein zijn meubels en materialen geplaatst waarmee het Bewegend Leren makkelijk een plek krijgt gedurende de dag. In school staan op diverse plekken statafels, fiets- of wiebelkrukken. Ook het team vergadert voor een groot deel staand. “Doordat we de scholing op het gebied van bewegend leren met het hele team hebben gevolgd, zie je het ook in de hele school terug. Het is zelfs niet meer weg te denken uit ons lesaanbod.”
De leerlingen vinden het erg prettig om op deze manier actief bezig te zijn. “Het leren wordt spelen en ik kan even mijn energie kwijt”. “Doordat ik weer voor me zie waar het woord hing, weet ik ook weer hoe ik het moest schrijven.” Het bewegend leren past goed bij ons als Gezonde School!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier