Jeroen Dijsselbloem. Foto: Valerie Kuypers
Jeroen Dijsselbloem. Foto: Valerie Kuypers Valerie Kuypers

Onderwijsgesprek met oud-minister Jeroen Dijsselbloem

Onderwijs

DOETINCHEM – Voor het eerst sinds lange tijd staat er bij Amphion weer een fysieke editie van Het Onderwijsgesprek op het programma. Op 10 maart gaat presentator Wendelien Wouters in gesprek met oud-minister Jeroen Dijsselbloem. 

In zijn boek De Onderwijsfamilie beschrijft Dijsselbloem de onderwijsgeschiedenis in 4 generaties. Deze geschiedenis is het vertrekpunt voor een actueel gesprek met als centrale vraag: Wat is de taak van dit nieuwe kabinet waar het onderwijs betreft? Toen Jeroen Dijsselbloem in 2008 het parlementair onderzoek naar onderwijsvernieuwingen afrondde, was zijn interesse voor het onderwijs voorgoed gewekt. Dijsselbloem besloot samen met zijn moeder de vele onderwijzers en leraren in hun familie te bezoeken. Wat kregen zij mee van de niet-aflatende stroom veranderingen in het onderwijs? 

Het resultaat is het boek De onderwijsfamilie. In dit familieverhaal komt de geschiedenis van het Nederlandse onderwijs in vrijwel al zijn facetten aan bod. Maar Dijsselbloem kijkt ook verder: kunnen we tevreden zijn over het Nederlandse onderwijs? Hoe kan het verleden ons inspiratie geven voor de toekomst? De lessen uit Dijsselbloems onderwijsfamilie houden we met Dijsselbloem én het publiek tegen het licht en wie weet… komt het Achterhoekse onderwijsveld tot een serie adviezen voor het nieuwe kabinet.

Jeroen Dijsselbloem
Jeroen Dijsselbloem is voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en voorzitter van het Nationaal Groeifonds, dat investeert in kennis en innovatie in Nederland. Van 2012 tot 2017 was hij minister van Financiën en van 2013 tot 2018 voorzitter van de Eurogroep.

Praktisch
Het Onderwijsgesprek is donderdag 10 maart in de Seesing Flex Zaal, locatie Hofstraat 159. Ontvangst vanaf 19:30 uur, start van Het Onderwijsgesprek om 20:00 uur. De toegang is gratis, wel is aanmelding via amphion.nl verplicht.

Het Onderwijsgesprek is een samenwerking van het onderwijsveld en Amphion. We organiseren drie keer per jaar inspirerende gesprekken op het snijvlak van onderwijs en samenleving en zijn dankzij de bijdrage van het onderwijsveld gratis te bezoeken voor onderwijsprofessionals en andere belangstellenden.IJsselgroep, Iselinge Hogeschool, Achterhoek VO, Graafschap College, IJsselgraaf, PRO8, Gelderveste, Samenwerkingsverband Doetinchem, Paraat scholen, Essentius, De Onderwijsspecialisten, Onderwijs Coöperatie Gelderland, De Laetare en Zone.college & Groene Lyceum Doetinchem zijn partner in Het Onderwijsgesprek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant