Kids van Humankind BSO op pad.
Kids van Humankind BSO op pad. PR

BSO locaties van Humankind in Doetinchem in actie voor schone buurt

Onderwijs

DOETINCHEM - Rondslingerende blikjes, mondkapjes, peuken en kauwgum: zwerfafval vormt een groot probleem. Wereldwijd. Maar als bij de jongste generatie het bewustzijn groeit dat zomaar weggooien absoluut geen optie is, behoort dit probleem straks tot de verleden tijd. Daarom werkt Humankind intensief samen met de organisatie Nederland Schoon, met als inzet dat positieve verandering begint bij bewustwording.

Afgelopen zaterdag 19 maart organiseerde Nederland Schoon de landelijke Opschoondag. Als supporter van Nederland Schoon adopteren Humankind-locaties voor buitenschoolse opvang in Doetinchem ieder hun eigen buurt. Want een zwerfafvalvrije wereld begint dichtbij huis, in de directe omgeving. Samen met de kinderen steken de BSO’s de handen uit de mouwen om een plein, straat of park in de wijk letterlijk op te schonen. Op een speelse manier met leuke activiteiten rondom het thema zwerfafval, worden woorden omgezet in concrete daden.

Pedagogisch medewerker van Humankind Judith Rietman coördineert dit project binnen Doetinchem. ‘Humankind zet zich concreet in voor het belang van mens én natuur. Aandacht voor de afvalproblematiek is hierin enorm belangrijk.’ In de overtuiging dat positieve verandering van binnenuit komt, hoopt Humankind met de buurtadoptie een fris voorbeeld te worden voor kinderen én volwassenen van wat gezamenlijk in de directe omgeving voor elkaar kan worden gebracht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier