Henk van Raaij, Masterclass Sociaal Werk, Grensland College. Foto: PR
Henk van Raaij, Masterclass Sociaal Werk, Grensland College. Foto: PR

Eerste masterclasses Grensland College vallen goed in de smaak

Onderwijs

WINTERSWIJK - Het Grensland College houdt in de maand april maar liefst vijf gratis masterclasses, vanuit zowel het raadhuis in Winterswijk als het CIVON in Ulft. Op woensdag 6 april werd in Winterswijk afgetrapt met de Masterclass Circulaire Economie, afgelopen week gevolgd door Management en Sociaal Werk. Komende week wordt de ‘maand van de masterclasses’ afgesloten met inspirerende sessies in het CIVON Ulft rond Installatietechniek (20 april) en Engineering (21 april).

“De eerste drie masterclasses zijn ronduit goed ontvangen”, zegt Alexander van der Graaff van het Grensland College. “Bezoekers geven aan geïnspireerd te raken door onze sprekers, zowel de lectoren van de hogescholen als de verhalen uit de praktijk zorgen voor ‘rode wangen’ bij de aanwezigen, precies wat we willen bereiken. We willen kennis delen die mensen tot nadenken stemt, het is natuurlijk geweldig dat we uit het enorme aanbod aan kennis van HAN en Saxion kunnen putten, en dat het Graafschap zorgt voor het netwerk aan werkgevers in de regio. Daar maken wij optimaal gebruik van en kunnen daardoor écht kwaliteit bieden in onze masterclasses.”

Komende week verhuizen de masterclasses naar innovatiecentrum CIVON op het DRU-terrein in Ulft, waar in de middag van 20 april en 21 april respectievelijk de technische masterclasses rond Installatietechniek en Engineering worden aangeboden. Op woensdagmiddag zoomen Berthold van Benthem van Techniek Nederland en Bram Schats van Avelution in op de uitdagingen rond tekorten door verloop en vergrijzing in de installatiebranche, die tegelijk door grote opgaves rond onder andere verduurzaming en een wereldwijd noodzakelijke energietransitie enorm onder druk staat. De sprekers staan stil bij de noodzaak van bijscholing, zij-instroom en technische innovaties. 

Als waardige afsluiter van een maand vol inspirerende kennisdeling, volgt op donderdagmiddag 21 april de Masterclass Engineering met als thema: “Artificial Intelligence: het nieuwe normaal in de maakindustrie?” De onderzoeksafdeling mechatronica van Saxion Hogeschool legt samen met een afvaardiging van Demcon Industrial Systems uit Enschede uit hoe robots, zelflerende machines en ‘slimme’ productietechnieken de maakindustrie van de toekomst ingrijpend kunnen veranderen. En zelfs robothond ‘Spot’ zal die middag in het CIVON in actie zijn.

De masterclasses van komende week in het CIVON Ulft zijn gratis en worden afgesloten met een netwerkborrel. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.grenslandcollege.nl/agenda 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier