Jorik Huizinga, Brian, Lióneeshely, Brian en directeur Antoine Rossewij van Het Noorderlicht. Foto: Roel Kleinpenning
Jorik Huizinga, Brian, Lióneeshely, Brian en directeur Antoine Rossewij van Het Noorderlicht. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Vignet Gezonde School voor scholen

Onderwijs

DOETINCHEM - Vorige week heeft wethouder Jorik Huizinga een bezoek gebracht aan basisscholen het Noorderlicht en Dichterbij. Beide scholen zijn al lange tijd bezig met de ontwikkeling van een gezonde leefstijl en een gezond beleid voor hun leerlingen. Door het beleid dusdanig aan te passen en uit te voeren is er steeds meer aandacht voor bewegen.

Geholpen door de buurtsportcoaches Kim Bos en Sanne Schennink van Sport-ID werden de scholen extra in het zonnetje gezet. Jorik Huizinga sprak de aanwezige kinderen, ouders en leerkrachten toe en feliciteerde hen met het behalen van het Gezonde School vignet. Beide scholen vierden hun eigen feestje met veel muziek en .. bewegen!

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Gemeente Doetinchem vindt een gezonde leefstijl erg belangrijk en probeert hier ook aandacht aan te besteden binnen de verschillende beleidsterreinen.

Het Noorderlicht heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in bewegen. Alle groepen krijgen gymles van een vakleerkracht en er is het afgelopen jaar ook schoolzwemmen toegevoegd aan het lesprogramma. Voor dit project wonnen zij afgelopen januari de innovatie prijs tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing. Uit handen van de wethouder ontvingen de leerlingen Brian, Li’oneeshely en Pablo een kleurrijke beweegmat om ook tijdens de rekenlessen bewegen in te zetten.

Basisschool Dichterbij investeerde ook in de inzet van een vakleerkracht voor alle groepen. De school is flink groeiende, maar kreeg het toch voor elkaar om alle groepen, inclusief alle kleuters, in de gymzaal te krijgen voor een goede gymles. Daarnaast werd pauzesport gestimuleerd en werden maandelijks sportclinics aangeboden in samenwerking met sportverenigingen. Het feestje werd niet alleen gevierd met de wethouder maar ook Mascotte Guus, van de Graafschap, was aanwezig om aan alle kinderen een bidon uit te delen. Op deze manier worden de kinderen ook gestimuleerd regelmatig water te drinken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier