Basisschool Dichterbij in de wijk Dichteren. Foto: Theo Kock

Basisschool Dichterbij in de wijk Dichteren. Foto: Theo Kock

Lopend of fietsend naar school: kick-off project High-Five op vier basisscholen

Onderwijs

DOETINCHEM - Woensdagochtend 6 september vond bij vier scholen de kick-off plaats van het project High-Five. Deelnemende scholen zijn CBS de Haven, basisschool Dichterbij, ’t Prisma en OBS Mozaïek. 

High-Five is een methode om basisschoolkinderen (en hun ouders) te stimuleren om met de fiets of lopend naar school te komen. Dit is namelijk niet alleen goed voor de gezondheid van de kinderen, maar vermindert ook het autoverkeer rondom de school en zorgt voor minder parkeerdruk.

Proef in Gelderland 
Het project loopt al 5 jaar in verschillende Vlaamse gemeenten. CBS de Haven in Doetinchem was vorig jaar één van de vijf eerste Nederlandse scholen die ook met High-Five aan de slag ging. Vanwege het enorme succes, starten dit schooljaar maar liefst vier scholen in Doetinchem.

Hoe High-Five werkt? Elk kind krijgt een medaillon, waarmee ze zogenoemde ‘High-Five palen’ scannen om zo punten te scoren. De palen vinden ze al wandelend op weg naar school of in de fietsenstalling. De verdiende punten kunnen worden ingeruild voor beloningen in de High-Five webshop. Denk aan een leuk uitje in de gemeente Doetinchem, een gadget van De Graafschap of iets voor op de fiets.

Lees verder onder de foto:


Kick-off bij basisschool Dichterbij. Foto: Theo Kock

JOGG
High-five past uitstekend bij de gedachte van Doetinchem als JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht). Gemeente Doetinchem bekostigt dan ook alle beloningen.

Provincie Gelderland neemt de kosten van het benodigde systeem voor haar rekening.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier