Ben Beijer.

Ben Beijer.

Roel Kleinpenning

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Mug

Opinie

Vrijdagmiddag werd de pop-up store in de Catharinastraat geopend door twee jonge mannen. Zij vervingen de burgermeester die verhinderd was de officiële opening te verrichten. Met alle respect voor Mark Boumans moesten wij constateren dat de beide cliënten van Elver zijn taak met verve overnamen. Met een druk op de afstandsbediening werd de weg vrijgemaakt voor klanten die al stonden te wachten. In de tijdelijke winkel worden producten aangeboden van de Graafschap, Trots op de Achterhoek, Olifanten-beeldjes van de Elephantparade en door cliënten van Elver gemaakte (kunst) artikelen.

Zaterdagmorgen ging ik samen met vriend Ton als M.K.M.-vrijwilliger naar de winkel om onze eerste morgendienst te draaien. Nog geen twee minuten nadat we de deur opende,n kwam de eerste klant al binnen. Hij was helemaal blij dat we al open waren omdat hij niet naar de Zwarte Cross wilde zonder pet en shirt met de Achterhoekse vlag. We waren gelukkig met z’n tweeën om de vele bezoekers te helpen. Opvallend hoeveel mensen uit Doetinchem en omgeving attenties kochten voor familie die ze tijdens de vakantie elders in het (buiten) land gaan bezoeken. Naast de streekgenoten ook veel vakantiegangers die een aandenken aan hun vakantie willen scoren. Vooral leuke items met onze vlag zijn in trek. Over de handgemaakte fakkels van Elver kregen we de tip de prijs te verhogen als er niet voldoende gas meer is.

Een meisje van een jaar of 5…. halfzes, liep trots met een pinpas naar de kassa met de vraag: “Mag ik hier pinnen”? Ze vertelde dat ze een mooie onderbroek voor papa had uitgekozen ‘van’ de Achterhoekse vlag. Dat zal mama leuk vinden, zei een vrolijke klant. Ze keek hem met een vriendelijk gezichtje aan en vertelde dat die broek juist een verrassing voor papa moest zijn. Haar mama stond op een afstand te genieten van haar oogappel.
Een echtpaar vroeg hoe lang de winkel open zou zijn. Ze twijfelden nog of ze Truus, de olifant met Achterhoekse vlag of Guus met afbeeldingen van Doetinchem zouden kopen. Wij vertelden dat de pop-up store tot en met 16 september open is, maar dat er te weinig plaats voor overnachten is.
Ik verontschuldigde mij naar een volgende klant in de rij voor het wachten. Helemaal niet erg, zei de man lachend: Wij hebben tot vrijdag een vakantiehuisje op Landal Stroombroek. De mensen van het park en in de regio zijn zo vriendelijk, zelfs het wachten is hier prettig en vervolgde hij: “Jullie hebben Truus en Guus al, laten we van een mug vooral geen olifant maken.”

Goed gaon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant