Afbeelding

Wie is de nieuwe?

Opinie

Wie is de nieuwe?

Er wordt tegenwoordig in TV programma’s vaak gezocht naar mensen die op een ander moeten lijken. Gewoon jezelf zijn is niet meer genoeg. Zo las ik in een TV overzicht: Wie is de nieuwe mol? Ik wist helemaal niet dat men niet genoeg had aan al die bekende ( de) mollen. Als ik aan mollen denk is dat vooral omdat die onze net ingezaaide tuin altijd overhoop gooiden op zoek naar voedsel. Ook denk ik aan het prachtige prentenboek met de titel; “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”. Poep is altijd leuk voor kleine kinderen, denk maar aan het broodje poep van ome Willem. Ik las het voor aan onze kleinzonen toen dat nog kleinzoontjes waren. Prachtige tekeningen en teksten. Spannend hoor, als een kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt gebeurt het: Het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. De kleine mol gaat op zoek naar de dader. Nog zo’n zoektocht: Wie wordt de nieuwe volkszanger van Nederland, in het programma Hollandse Nieuwe. In die talentenjacht werd door Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Danny de Munk en René Froger gezocht naar de nieuwe volkszanger van Nederland .. Alsof we er al niet genoeg hebben. Ik ken al die programma’s eerlijk gezegd niet, heb het niet zo op programma’s waar bekende Nederlanders ‘ leuk moeten doen’. Denk terug aan de tijd van Wie van de drie? Konden we lachen om de vragen van Albert Mol. Voor de goede orde, bij wie is de mol gaat het dus niet om een nieuwe Albert Mol. Nog zo’n programma: ’Op zoek naar de nieuwe Danny en Sandy, handige reclame voor de musical Grease, en natuurlijk gepresenteerd door Frits Sissing. Komt omdat hij ervaring heeft met kunst en kitsch denk ik. 

Hier maak ik dankbaar gebruik van een TV bruggetje: Het is soms een hele kunst, iemand te vinden die je leven mooier maakt. Kan een vriend, partner of je (klein)kind zijn. Ook in de Kunst met een kleine ‘ k’, kun je geluk vinden. Doe ik bijvoorbeeld bij Mooi Koor Man, een geweldig fijn vriendenkoor met eigen combo. In tegenstelling tot veel mannenkoren is er steeds weer aanwas van zangers. Inmiddels staat er een nieuwe dirigent/toetsenist voor het koor, die de helaas overleden Rob Mullink opvolgt. Niet de nieuwe Rob, Jan Schatorjé is helemaal zichzelf en dat is goed.
Wel zoekt het koor een nieuwe gitarist. Geen nieuwe Frans Derksen die na ruim tien jaar vanwege gezondheid afscheid moet nemen. Maar een man die net als Frans van samen muziek maken houdt en deel wil uitmaken van een prachtig vriendenkoor. Wie is die nieuwe….. ?

Goed gaon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier