Afbeelding

Mes in festivals

Opinie

De afgelopen weken las ik nogal wat berichten in de regiokrant dat het gedaan zou zijn met festivals in de Achterhoek. Jammer dat slecht nieuws het blijkbaar goed doet. Op de voorpagina zelfs de vette kop: “Mes in aantal evenementen.” Dat klopt, ten dele. 

Zo is er om een voorbeeld te noemen een festival afgeblazen omdat men te laat was met het aanvragen van een vergunning. Dat kun je de gemeente verwijten, maar misschien ook de organisatie. Ik ken de details niet maar weet, dat je met goed overleg ook na een foutje nog een heel eind kunt komen samen. Jammer blijft het natuurlijk wel, en met goede wil was het te herstellen geweest. De goede wil was er bij de organisatie, maar sommige mensen vinden dat regeltjes er zijn om strikt na te leven. De verkeerde persoon gesproken op het verkeerde moment vrees ik. Een wethouder en fervent festivalganger uit Oude IJsselstreek vindt dat het verval nogal mee valt en dat het misschien goed is dat men eens naar nieuwe kansen kijkt. Mee eens.
Wat mij opvalt, is dat er zaterdag meer dan een hele pagina over dit verval wordt geschreven en dat er maar liefst zeventien ( 17 ) woorden staan over een nieuw festival. ik ken de organisatoren niet van ‘ HET HEMELFEESTJE ’ in onze voortuin, maar wens hen veel succes en positieve aandacht van de pers. ‘Vertel het maar vast aan uw (klein)kinderen vanaf 18 jaar: Hemelvaartsdag 18 mei is er een naar het zich laat aanzien prachtig festival bij de Walmolen in Doetinchem. Vanaf 15.00 uur tot 01.00 uur s’ nachts aan de oever van de Oude IJssel. Er rijden zelfs gratis pendelbussen.
Uiteraard zijn er ook mensen die het niet eens zijn met de locatie, waar veel ouderen zouden wonen. Gelukkig horen wij (nog) niet tot die groep. Wij zijn pas aan ons tachtigste levensjaar begonnen en als wij stilte hadden gezocht, hadden we geen appartement in de binnenstad gekocht. Wij gaan al jaren van hotel naar hotel op vakantie zonder bespreking vooraf. Als men mijn kaler wordende hoofd ziet krijgt mijn Anke vaak te horen: “ oh mevrouw we hebben een mooie rustige kamer aan de achterkant”. “Jammer”, antwoord zij al jaren, “dan kijken we nog even verder, wij houden van reuring.”
Dan blijkt er wel een kamer op maat te zijn. Overigens heb ik nog een datum voor ‘mijn doelgroep die u vast in uw agenda kunt zetten. 4 juni organiseert Mooi Koor Man mede dankzij de trouwe sponsoren voor de 16e keer een gratis te bezoeken korenfestival op acht podia in de binnenstad. Meer dan 500 zangers/ zangeressen met zeer uiteenlopende genres zullen de binnenstad laten genieten. Tegen 17.00 uur is er een gezamenlijke afsluiting op het altijd bomvolle en gezellige Simonsplein. Geen vrijwilligers meer? Het populaire mannenkoor heeft betere ervaringen.
MOOI ( koor) MAN.  

 Goed gaon 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier