Sven toont een MyoSmart glas. Foto: PR
Sven toont een MyoSmart glas. Foto: PR PR

Bijziendheid afremmen met speciale brillenglazen

wo 1 dec 2021, 11:07 Partnerbijdrage

Doetinchem – “Met name bij kinderen tussen de 6 en 18 jaar bestaat de kans dat de min-sterkte toeneemt als ze veel op de smartphone, tablet of iPad kijken”, vertelt Gerard Eijkholt, eigenaar Lindenhovius Opticiens. Met de speciale brillenglazen van MiYoSmart kan bijziendheid bij kinderen tot 60 procent afgeremd worden.”

Door Carla van der Meer

“Vooral als ouders al een min-sterkte hebben, kan dit bij het kind ook ontstaan”, legt Eijkholt uit. “Dat is genetisch bepaald. Als daar bijkomt dat de kinderen constant in het nabije kijken, bestaat de kans dat de min-sterkte toeneemt. Dat is vooral te herkennen aan wazig zien in de verte. Het is raadzaam om bij een oogarts of optometrist te laten nakijken hoe het gesteld is met de ogen en of het kind bijziend is. De oogartsen zien steeds vaker jonge kinderen met zichtklachten. Door kinderen vroegtijdig met de MiYoSmart glazen te behandelen, worden hoge brilsterktes en oogafwijkingen voorkomen. We adviseren de ouders ook altijd de 20-20-2 regel. Na 20 minuten dichtbij kijken, bijvoorbeeld op de Smartphone of iPad, moet het kind 20 seconden in de verte kijken en minstens 2 uur per dag buitenspelen.”
Bijziendheid kan afgeremd worden met oogdruppels. “Maar dat is niet fijn voor de kinderen”, zegt Eijkholt. “Ze moeten vaak naar de oogarts. Myopie-contactlenzen kunnen ook, maar dat is zeker voor kleine kinderen niet altijd weggelegd. Gelukkig is het sinds een jaar mogelijk om hetzelfde effect als bij oogdruppels en lenzen te bereiken met speciale glazen. Het is gebleken dat kinderen baat hebben bij het dragen van een bril met MiYoSmart glazen.”
De MiYoSmart glazen zien eruit als gewone brillenglazen. Andere kinderen zien niet dat het kind een bril met speciale glazen draagt. “De MiYoSmart glazen bevatten een ringvormige behandelzone, waardoor het kind scherp kan blijven zien en de groei van de min-sterkte van het oog nog afgeremd kan worden”, legt Eijkholt uit. “Belangrijk is wel dat het montuur een goede pasvorm heeft, anders heeft het niet het gewenste effect.” Lindenhovius Opticiens, Heezenstraat 20 in Doetinchem: 0314-341413, www.lindenhovius.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier