Bijschrift foto: Ivanka Jansen en Anja Sanders willen hun klanten met een goed gevoel de winkel uit laten gaan. Foto: Josée Gruwel.
Bijschrift foto: Ivanka Jansen en Anja Sanders willen hun klanten met een goed gevoel de winkel uit laten gaan. Foto: Josée Gruwel.

Dromen komen uit in winkelpand

Partnerbijdrage

WEHL – Ze werden verliefd op het pandje aan de Didamseweg 6a in Wehl en maken er nu hun droom waar: Anja Sanders en Ivanka Jansen. In één ruimte runt Anja een kappers- en Ivanka een kledingzaak voor tieners en jong volwassenen.

Ivanka
Al zo’n twintig jaar heeft Ivanka Jansen in Wehl ‘Boyz & Girlz’, met kinder- en damesmode, schoenen, cadeautjes en woonaccessoires. In het voorjaar hield ze een outlet in het pandje aan de Didamseweg 6a, honderd meter verderop. “Na afloop deed ik de deur dicht, maar het voelde niet als af. Ik was verliefd geworden op het pandje. Het is een heel fijne plek. Maar de ruimte was te groot om er in mijn eentje een tweede winkel te beginnen. Dat bleef knagen.”

Anja
Anja Sanders en Ivanka, allebei woonachtig in Wehl, kwamen elkaar daarna tegen, het pandje kwam ter sprake en Anja zag het meteen helemaal voor zich: niet één, maar twee winkels erin. Ze wilde als kapster al een tijdje heel graag voor zichzelf beginnen. Zeven jaar lang (tot 2007) had ze een eigen kapperszaak aan de Keppelseweg in Wehl, maar vanwege de vroeggeboorte van haar zoontje sloot ze haar zaak destijds noodgedwongen. Ze ging daarna ambulant werken, bij de klanten thuis, en ze werkte parttime in kapsalons. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het liefst wilde ik weer fulltime werken in een eigen zaak.”

‘Haarstudio Anders’ 
Anja: “Ivanka en ik kenden elkaar al lang, zijn elkaars klant.” Ivanka: “We waren het snel eens over samen het pand huren, maakten plannen en de agenda kwam op tafel.” Twee maanden lang werd met familie en vrienden, met Anja’s vader Jo als verbindende factor, geklust. In zwart/wit met kleuraccenten werd vormgegeven aan de twee nieuwe zaken, ‘Haarstudio Anders’ en ‘Fourteen’.
Anja: “In de naam ‘Haarstudio Anders’ zit mijn achternaam, maar met ‘Anders’ wil ik me ook onderscheiden, anders zijn dan anderen. Iedereen, van nul tot honderd, is welkom voor allerlei kappersbehandelingen. Ik heb als specialisatie knippen van krullen. De Curly Girl Methode is helemaal mijn ding. Daarbij gaat het niet alleen om het op een speciale manier knippen van het krullende haar, maar ook om de verzorging.”

‘Fourteen’
Met ‘Fourteen’ richt Ivanka zich op kleding en bijbehorende accessoires voor tieners en (jong) volwassenen. “Mijn drie dochters, waarvan de oudste vijftien is, zijn altijd aan het zoeken als het om kleding gaat. Er wordt ook veel op internet gekeken. Maar ik ben van de stenen winkel, met passen in een paskamer en de beleving erbij, met giechelende jonge meiden. Jongelui die eerder kinderkleding kwamen kopen bij Boyz & Girlz zie ik nu bij ‘Fourteen’ weer terug. Dat is heel leuk, daar doe je het voor.” De naam ‘Fourteen’ zegt niet alleen iets over de doelgroep, maar doet Ivanka ook herinneren aan haar drie jaar geleden overleden vader. “Hij had iets met het getal veertien, was jarig op 14 november.”

Ronde tafel
De twee willen zich onderscheiden. Dat doen ze door de combinatie van de twee winkels. Anja: “Laatst kwamen er twee zusjes om highlights te zetten. Daarna kochten ze nieuwe kleding. Ze gingen als herboren de deur uit.” Ivanka wijst naar de spreuk aan de muur ‘You look great today’. “Zo mooi om ze dan te zien weggaan.” Ook met de ronde tafel, die karakteristiek is voor de twee zaken, onderscheiden ze zich. Anja: “Behalve klanten zijn ook mensen die alleen een praatje willen komen maken welkom aan de tafel. We willen een verbindende factor zijn voor de mensen in het dorp.” Ivanka: “We zijn allebei een mensenmens, houden van gezelligheid. De tafel geeft een woonkamergevoel.”

Openingstijden
De openingstijden van ‘Haarstudio Anders’ zijn: dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur, woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. ‘Fourteen’ is voorlopig op donderdag en vrijdag geopend van 12.00 tot 17:30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ivanka: “Op social media (Facebook, Instagram en TikTok) is info te vinden, ook als het gaat om koopavonden en koopzondagen.” ‘Haarstudio Anders’ zit ook op Facebook en Instagram en heeft een eigen site, www.haarstudioanders.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier